KOŠARKA

"Prije SP-a sam počeo pušiti travu i dobio viziju da ćemo biti prvaci. I bili smo"

"Prije SP-a sam počeo pušiti travu i dobio viziju da ćemo biti prvaci. I bili smo"
Foto: Getty Images

BIVŠI srpski košarkaški reprezentativac Dejan Koturović u velikom intervjuu za Balkan info govorio je o brojnim temama, a između ostalog otkrio je da je prije Svjetskog prvenstva u Indianapolisu, na kojem je njegova reprezentacija pod imenom Jugoslavija osvojila naslov prvaka, počeo pušiti travu iz medicinskih razloga dok je igrao za berlinsku Albu.

"Nije to bilo redovito, rijetko sam pušio joint. Sjećam se da mi je tada trener dao tjedan dana slobodno. Sa svojim prijateljem Amerikancem i jednim njegovim prijateljem Nijemcem našli smo se i od ponedjeljka do petka svaki dan zapalili po jedan joint. Primijetio sam da me to spasilo nekih bolova", rekao je Koturović.

"Uglavnom, nastavio sam pušiti redovitije. Već sam bio zaključio da to nije nikakva laka droga, nego lijek, ali kasnije sam shvatio da to baš nije tako", dodao je Koturović.

Međutim, morao je prestati prije SP-a jer je marihuana ipak na popisu zabranjenih sredstava.

"Više na nagovor prijatelja shvatio sam da ne smijem više pušiti marihuanu jer mi sutra počinju pripreme za prvenstvo. Ok, bit ću čist. Legao sam u krevet i doslovno sam dobio viziju. Vidio sam nas, cijelu reprezentaciju kako se penjemo na pobjedničko postolje, a ja sam proglašen za MVP-a turnira. Bila je to stvarno jaka i lijepa vizija, sa suzama u očima sam u to povjerovao. Nisam nikakav vidovnjak, ali tako se dogodilo", ispričao je Koturović.

Tadašnja Jugoslavija te je 2002. zaista osvojila naslov svjetskog prvaka u Indianapolisu pobijedivši u finalu Argentinu 84:77, ali titula MVP-a pripala je njemačkoj ikoni Dirku Nowitzkom, koji je svoju reprezentaciju vodio do senzacionalne bronce.

Koturović je prvenstvo završio s prosjecima od 6,6 koševa, 4,4 skoka i 1,2 asistencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara