Prije tri godine želio je odustati od rukometa, a danas Hrvatska ne može bez njega

Prije tri godine želio je odustati od rukometa, a danas Hrvatska ne može bez njega

Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

IVAN STEVANOVIĆ ponovno je briljirao protiv Norveške. Golman hrvatske rukometne reprezentacije posebno je motiviran protiv svjetskih doprvaka koje je srušio sa 17 obrana u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju, a sinoć je u zagrebačkoj Areni ponovno bio odlučujući protiv ekipe Christiana Bergea s 14 obrana. 

"Puno mi ovo znači. Malo ti treba da se otvori, neki put te i lopta treba pogoditi. Nama je ovo bila presudna utakmica. Bilo je fantastično. Hvala ljudima što su došli u ovakvom broju, bio je spektakl", naglasio je nakon velike pobjede. 
 

Dobio je ovacije s tribina, a na kraju utakmice Manuel Štrlek predao mu je priznanje za igrača utakmice. Nastavak je to prekrasne priče kada se zna da je Stivi prije svega tri godine branio u Zametu i s 29 godina razmišljao da se posveti fakultetu. No sve je promijenilo u jednom trenutku...
 
"Već sam se mislio posvetiti fakultetu i uhvatiti se nekog posla. I onda smo sa Zametom pobijedili favorizirani Nexe desetak razlike, ušli u finale i nakon toga su me iz Zagreba pozvali da dođem. Zagreb je u to vrijeme promijenio politiku, okrenuo se domaćim, jeftinijim igračima i Filip Ivić i ja smo ni krivi ni dužni dobili veliku priliku. Od tada smo tandem, nadopunjavamo se, a sve četiri godine smo i cimeri", otkrio je golman 2016. godine.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
Nakon toga nastavio je napredovati i od prvog poziva u reprezentaciju postao prvi golman Hrvatske. U svakoj prilici skromno naglašava kako samo želi pomoći momčadi, a to je maestralno uradio protiv Norveške, pa se svi nadaju da bi to mogao ponoviti i protiv Francuske u srijedu...
 
"Moram braniti, takav je naš posao - ili si pukovnik ili pokojnik. No s kritikama se dobro nosim, što ću drugo. Što se tiče Francuza, moramo odigrati utakmicu kao protiv Norveške, možda na još manji broj golova. Svi su vidjeli kako je branio Gerard u prošlom susretu za njih. Ipak, imamo četiri dana za odmor i pripremit ćemo se za njih", zaključio je Stevanović. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara