Prijetnje u HBS-u: Tražimo zaštitu od ljudi kao što su Kruljac i Pijetraj

Foto: Cropix / Damir Krajač
 
HRVATSKI boksački savez prijavio je policiji prijetnje koje su stigle od strane bivšeg izbornika boksačke reprezentacije Leonarda Pijetraja i još nekoliko osoba iz bivšeg vodstva Saveza koji su smijenjeni nakon skupštine održane 2008. godine.

Smijenjen je tada i bivši predsjednik Mladen Kruljac, a aktualni predsjednik Ante Vičanić optužio je bivšu upravu za krađe, krivotvorenje, zlouporabu položaja i sve je prijavio policiji. Nakon toga primio je prijetnje s druge strane zbog čega su iz straha neki boksači otkazali nastupe za reprezentaciju.

O bivšem je izborniku nedavno govorio i najbolji hrvatski boksač Ante Bilić koji je potvrdio kako se radi o osobi koja "bi i mamu prodala za 100 kuna".

Podsjetimo, pod vodstvom izbornika Pijetraja hrvatski su boksači u rujnu na press konferenciji uoči odlaska na SP majicama "Kruljac heroj" iskazali podršku generalu Kruljcu (bivšem predsjedniku HBS-a) koji je tada bio uhićen zbog sumnje u zlouporabu ovlasti povezanih s vojnom mehanizacijom.

Priopćenje predsjednika HBS-a Ante Vičevića prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem želio bih skrenuti pažnju na niz događanja koja su pratila promjene u Hrvatskom boksačkom savezu, a rezultirale su prijetnjama, krađama, krivotvorenjem, zloporabama položaja i na koncu i kaznenim prijavama, a sve od strane bivšeg vodstva Saveza!

Nakon legalnih izbora, gdje sam na jedinoj skupštini održanoj od 2008. godine dobio većinu glasova te izabran za Predsjednika Hrvatskog boksačkog Saveza, osobno sam izložen grubim lažima, vrijeđanjima, objedama i prijetnjama, koje sam prijavio policiji. Nas, legalno izabrani Izvršni odbor, kojeg je priznalo nadležno tijelo, Ured za opću upravu, što je potvrđeno Rješenjem, pokušava se opstruirati, zaplašiti i omalovažiti, nazivajući nas i "Drumskim razbojnicima".S druge strane činjenice su slijedeće. Bivši Predsjednik, bivši Izvršni odbor, bivša Glavna tajnica i bivši izbornik pod istragom su upravo jer postoje dokazi o krađama u iznosu više od 160.000 kuna, zloporabama službene dužnosti, a postoje i dokazi o krivotvorenju službenih isprava. Čak su i Ministarstvu Uprave te Uredu za opću upravu pokušali podvaliti krivotvorenu dokumentaciju o nikad održanoj Skupštini u 2010. godini u Karlovcu, kojom su pokušali prikazati da su učlanili 13 novih klubova u punopravno. Taj papir, uz Mladena Kruljca i Melitu Lochert potpisali su kao ovjerovitelji potpisa Nikola Volarević i Leonard Pjetraj u listopadu ove godine, znači 10 mjeseci nakon te navodne sjednice Skupštine!


Bivši izbornik je na Hrvatskoj televiziji bezočno lagao manipulirao podacima, čak i nakon što je suočen sa činjenicama, o krivotvorenju te da je upravo on odbio svaku suradnju s legalno izabranim vodstvom Saveza i da sprečava sportaše da nastupaju u reprezentaciji. Taj isti Leonard Pjetraj glavni je akter u prijetećem pismu koje je upučeno na HBS i ljude iz vrha Saveza, u kojem se spominju premlačivanja i bombe. A kako je on poznat otprije po prijetnjama i otmici, sve je shvaćeno ozbiljno. Ujedno, nakon ove posljednje pismene prijetnje, čak smo izgubili i člana Izvršnog odbora, koji je preminuo od srčanog udara sa samo 56 godina! Zbog takvih stvari, sada se s razlogom bojimo za svoj život i živote naših obitelji, a znakovito je da su se nakon prvih prijetnji te grupe i pojedini boksači uplašili i odustali od nastupa za reprezentaciju.


O svemu je izvješćena policija i nadležne službe. Podnijete su i Kaznene prijave protiv svih osoba koje su svojim potpisima sudjelovali u krađi sredstava HBS-a, krivotvorenjima, zloporabama i prijetnjama. Mi tražimo zaštitu protiv ovakvih ljudi, jer je poznato kako završavaju obračuni sa ovim ljudima. Sjetite se Kruljčevog Slavonskog Broda".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara