Hajduk upitao HNS: Je li bakljada problem ili ipak samo posljedica ignoriranja problema?

Hajduk upitao HNS: Je li bakljada problem ili ipak samo posljedica ignoriranja problema?

Foto: Hina

 
Hajdukovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i neprimjerenog ponašanja na sportskim borilištima i izvan njih. Istovremeno, ukazivao je i ukazivat će i dalje, bez iznimki, na nepravilnosti, nezakonitosti i netransparentnosti. Tražit će demokratičnost i ravnopravnost za sve aktere u nogometu. Služit će se pri tome isključivo legalnim načinima kao što je to i do sada zajedno sa svojim navijačima činio.
 
Reakcija javnosti nakon posljednjih događanja u Francuskoj, ružnih scena s dvoboja reprezentacija Hrvatske i Češke, bila je burna. Nažalost, pojedinci takvu situaciju koriste i za obračune iz nekih drugih sfera. Kao prema nekom unaprijed zacrtanom scenariju lijepe etikete krivnje onima koji se bore upravo za – provođenje zakona. 
 
''HNS je za nerede optužio Torcidu i Hajduk''
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Čak se otišlo i toliko daleko da je u kontekst događaja s navedene utakmice izravno dovedena i organizirana skupina navijača Hajduka. Neizravno, što je posebno apsurdno, i HNK Hajduk. Društvu iscrpljenom svakodnevnim aferama, usred još jednog u nizu neprimjerenih događaja oko reprezentacije, servirale su se – posljedice. Mnogi su posegnuli, onako vrući, pa zagrizli…
Stoga se sada, kad su se barem malo glave ohladile, upitajmo jesmo li spremni pogledati se i zapitati u kakvu smo se situaciju mi kao cjelokupno društvo doveli? Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas. 
 
''Je li bakljada problem ili je posljedica ignoriranja problema''
 
Kako se osjećamo kao društvo u kojem se proziva one koji pozivaju na poštivanje zakona? Aktualnog Zakona o sportu, primjerice… Je li bakljada iz Saint-Etienna problem ili ipak samo posljedica ignoriranja problema?
 
Do odgovora nije teško doći, pitanje je samo želimo li biti toliko iskreni. Barem sami prema sebi, za početak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara