ABA LIGA

Priopćenje Zvezde: Ako kazna bude potvrđena, bit će to kraj ABA lige

Priopćenje Zvezde: Ako kazna bude potvrđena, bit će to kraj ABA lige
Foto: KK Crvena zvezda mts

CRVENA ZVEZDA ekspresno se oglasila oštrim priopćenjem nakon odluke disciplinskog suca ABA lige Saše Pavličića Bekića da Budućnosti dodijeli pobjedu 20:0 i oduzme beogradskom klubu bod, uz kaznu od 20 tisuća eura jer se prvak nije pojavio na utakmici u Podgorici u 13. kolu.

Podsjetimo, igrači Zvezde su imali spremne karte i skoro ušli u avion za Podgoricu, ali su u posljednjem trenutku odustali na zahtjev beogradskog kluba i prvaka ABA lige. Razlog - delikatna situacija i tenzije u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o vjeroispovijesti i slobodi uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica. O tome je na izvanrednoj konferenciji za novinare govorio predsjednik Zvezde Nebojša Čović

Novo priopćenje Zvezde prenosimo u cijelosti, a prvak ABA lige poručuje da regionalna liga neće više postojati ako se potvrdi kazna disciplinskog suca.

"U istoj odluci disciplinskog suca Saše Pavličića Bekića (koja je uvjetnog karaktera) jasno se navodi 'DA O REGISTRACIJI UTAKMICE NE ODLUČUJE DISCIPLINSKI SUDAC ABA LIGE' i da se odluka može primijeniti tek kada Predsjedništvo ABA lige donese odluku po zahtjevu KK Crvena zvezda oko odgađanja utakmice!

Ako Predsjedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtjevu KK Crvena zvezda mts i odgodi utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uvjetna, ne važi!

KK Crvena zvezda mts također naglašava da u odluci disciplinskog suca postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da 'prema izvještaju delegata, svim dopisima i predsjedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donijela nikakvu odluku od odgađanju utakmice'?

KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da se utakmica u Podgorici MOŽE ODIGRATI u predviđenom terminu dana 30. 12. 2019. godine.

Također, KK Crvena zvezda mts skreće pozornost javnosti da se u obrazloženju disciplinskog suca jasno navodi 'da ova kazna ne egzistira u slučaju ako Predsjedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drukčiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj'.

Također, ista vrhovna tijela ABA lige imaju pravo preinačiti i ostale uvjetne kazne – novčanu kaznu i oduzimanje boda.

KK Crvena zvezda mts upozorava da je u ovom slučaju i počevši od 28. 12. 2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih sigurnosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsjećamo da je u pitanju bila VIŠA SILA i okolnosti koje nemaju veze sa sportom niti je na njih mogao utjecati kao klub!

Pošto se disciplinski sudac ABA lige, osim što je doslovce tumačio izvještaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsjedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsjedništvo regionalnog natjecanja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promijene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja cijelu ABA ligu i sve klubove stavlja na veliki ispit i dovodi u pitanje njenu budućnost i na prvom mjestu regularnost!

U slučaju da se oni koji trebaju odlučiti o epilogu ove utakmice kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebala biti odigrana utakmica u Podgorici, i kao mjerodavni potvrde ovu uvjetnu odluku disciplinskog suca – koji se, ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati postojati!

KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci jasno naveo na konferenciji za medije u ponedjeljak. Događaji nakon toga samo su donijeli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu. Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsjedništva ABA lige ovim povodom i odluku o odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo značit će kraj ABA lige!“ poručili su iz Zvezde.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara