Pripreme za "Giro d´Italia" u Istri u punom su jeku

IAKO su do gostovanja 87. tradicionalne biciklističke utrke "Giro d Italia" u Hrvatskoj, odnosno u Istri, preostala još gotovo četiri mjeseca, pripreme za jednu od najprestižnijih biciklističkih utrka na svijetu u punom su jeku, doznaje se od Organizacijskog odbora ove utrke u Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, kao što je već poznato 14. etapa Gira cilj će imati 23. svibnja u Puli na samoj Rivi dok će start 15. etape biti 24. svibnja u Poreču. Ovog i prošlog tjedna članovi Organizacijskog odbora za etape u Hrvatskoj obišli su Buzet, Cerovlje, Pazin, Vodnjan i Fažanu kojom prigodom je gradskim i općinskim čelnicima te direktorima Turističkih zajednica prezentiran cjelokupni plan, a za idući tjedan dogovoreni su sastanci i prezentacije u Umagu, Bujama, Novigradu, Taru i Rovinju. Prema predviđajima Organizacijskog odbora sredinom svibnja zbog ove utrke u Istru bi moglo pristići više od dvadeset tisuća gostiju.

Ovih je dana u tijeku i slanje poziva osnovnim i srednjim školama s područja Istarske i Primorsko-goranske za uključivanje u akcije "Eko-bike škola" i "Biciscuola" kojima je cilj propagiranje biciklizma, zdravog načina života te podizanje ekološke svijesti uopće. Inače, u tijeku su i pripreme za dvije iznimno važne inozemne prezentacije Gira d italia u Hrvatskoj koje će se sredinom veljače održati u sklopu turističkih sajmova u Munchenu i Milanu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara