Priveden 21 navijač, dvojica policajaca ozlijeđena

Priveden 21 navijač, dvojica policajaca ozlijeđena
U IZGREDIMA navijača prije, za vrijeme i nakon jučerašnjeg derbija između Dinama i Hajduka oštećena su dva autobusa, tri tramvaja, 12 vozila, od kojih pet policijskih, dvojica policajaca lakše su ozlijeđena, a priveden je 21 navijač izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija nema podataka o broju ozlijeđenih navijača.

Zbog remećenja javnog reda i mira privedeno je osam navijača, trojica zbog posjedovanja manje količine marihuane, a ostali zbog drugih prekršaja, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

Dva autobusa kojim su došli pripadnici hajdukove navijačke skupine ´Torcide´ oštećena su u blizini stadiona u Maksimiru.

Policijska vozila oštećena su u kamenovanju, kako kažu u policiji, najvjerojatnije od navijača Dinama ´Bad Blue Boysa´.

Prilikom intervencija i kamenovanja policijskih vozila petorica su policajaca lakše ozlijeđena.

Zabilježeno je i jedno kazneno djelo napada na policajca i jedna krađa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u jednom slučaju, kako tvrde, opravdano uporabila sredstva prisile. Pritom, tvrdi Saraja, nije bilo ozlijeđenih.

Tijekom noći nije bilo navijačkih izgreda.

Saraja je kazala da policija na osnovu video snimke traga za navijačima koji su na stadionu zapalili baklje.

Najavila je da će protiv njih policija podnijeti prekršajne prijave.

Dodala je da policija ima saznanja da je nogometni klub Dinamo navijačima dozvolio unošenje i paljenje baklji, no da je za odgovornost i eventualno kažnjavanje odgovoran Hrvatski nogometni savez.

Fizički napad na novinara ´Vjesnika´ Marina Deškovića i njegovo dvoje prijatelja, jučer ujutro ispred diskoteke ´The Best´, policija ne dovodi izravno u vezu s nogometnom utakmicom, no kako je rečeno, njih su napala petorica nepoznatih mladića zbog dalmatinskog naglaska kojim su pričali. Novinar je zadobio potres mozga, što policija kvalificira kao tešku tjelesnu ozljedu, a njegovo dvoje prijatelja lakše su ozlijeđeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara