Privedeno 27 navijača; trojica Torcidaša ozlijeđena u sukobu na kolodvoru

Privedeno 27 navijača; trojica Torcidaša ozlijeđena u sukobu na kolodvoru

ZAGREBAČKA policija je uoči i nakon sinoćnje utakmice Hrvatske nogometne lige između Dinama i Hajduka na Maksimirskom stadionu preventivno privela ukupno 27 navijača obje momčadi.

Policija je privela 15 navijača Hajduka, od kojih je 13 privedeno zbog alkoholiziranosti, dok su dvojica privedena zbog bacanja bengalki. Načelnik Mršić kao zanimljivost je istaknuo da je među navijačima bio jedan Rus koji je kao turist krenuo s Torcidom na utakmicu. Tijekom privođenja zbog alkoholiziranosti pružao je otpor te su ga policajci morali vezati.

Privedeno je 12 navijača Dinama; šestorica zbog remećenja javnog reda i mira te vrijeđanja službenih osoba. Četvorica su u pritvoru završila zbog alkoholizma, a dvojica zbog uporabe pirotehničkih sredstava.

Jučer ujutro kod zagrebačkog Autobusnog kolodvora dogodio se incident kada su napadnuta tri navijača Hajduka. Navijači su, kako je izvijestio Mršić, lakše ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija, koja nije zabilježila veće incidente između navijača, na stadionu je pronašla poveći broj bengalki. No, ni zapljena nije pomogla, budući da je nekoliko bengalki zapaljeno prije samog početka utakmice, dok je cijeli pirotehnički festival s tribina uslijedio početkom drugog poluvremena. Zbog gustog dima koji je prekrio teren i baljki koje su doletjele na travnjak utakmica je prekinuta na nešto više od pet minuta.

Navijači su oštetili jedan automobil splitskih registarskih oznaka, te jedan tramvaj.

D.R.,K.C.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara