"Privedite huligane pravdi!"

"Privedite huligane pravdi!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

POVODOM nereda na utakmici Hrvatske i Češke u St. Etienneu oglasilo se i klub hrvatskih olimpijaca. Hrvatski klub olimpijaca poziva u subotu nadležne institucije da se privedu pravdi svi oni koji su dan ranije u Saint-Étienneu sudjelovali u bezumnom napadu na sport i sportaše.

"Skupina huligana i kukavica još jednom je iskoristila sportsku arenu za osobne obračune i privatne ratove, te teškim izgredom osramotila Hrvatsku pred očima cijele Europe, i, vjerojatno, zaustavila pobjednički pohod naših sjajnih nogometaša na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Njihov talent, trud, odricanje i izgaranje na terenu nestali su u dimu baklji i petardi. Pobjedu su im uzeli oni koji nisu došli bodriti i navijati, nego mrziti i uništavati", kaže se u priopćenju Hrvatskog kluba olimpijaca.

Do nereda na sinoćnjoj utakmici Hrvatske i Češke u Saint-Étienneu došlo je u 85. minuti kada je mala skupina hrvatskih huligana zasula teren bakljama, a odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara.

"Nije više dovoljno samo osuđivati nemile događaje poput onog sinoćnjeg u Saint-Étienneu. Mi sportaši okupljeni u Hrvatskom klubu olimpijaca tražimo da se privedu pravdi svi oni koji su jučer sudjelovali u bezumnom napadu na sport i sportaše i apeliramo na sve nadležne institucije da spriječe ponavljanje ovakvih i sličnih incidenata na sportskim borilištima. Sada je krajnji trenutak za to", ističe Hrvatski klub olimpijaca.

Uefa je zbog izgreda pokrenula disciplinski postupak i Hrvatsku vjerojatno čeka teška kazna, tim više što je reprezentacija kažnjena i sa igranjem domaćih utakmica bez gledatelja u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018.

"Mi sportaši uvijek možemo podnijeti poraz od boljeg suparnika, ali nismo spremni da nam pobjedu uskrate onako kako je to grupica izgrednika sinoć napravila našim nogometašima u Saint-Étienneu. Sportaši su uvijek ponosni na svoje i uspjehe svoje reprezentacije, na trenutke kad svira himna i kad se vijori hrvatska zastava. Hrvatska je zemlja velikih sportskih talenata i velikih sportskih pobjeda, pa je takvih trenutaka na radost ljubitelja sporta posljednjih desetljeća bilo jako puno. I zato sada svi zajedno moramo podići glas za spas našeg sporta i sportaša. I dalje tvrdimo da su sportaši najbolji promotori Hrvatske u svijetu i zato tražimo da nam se omogući da to i dalje budemo. Udaljimo sa sportskih borilišta one koji nas u tome sprečavaju i šalju u svijet sasvim drukčiju sliku Hrvatske", napominje Hrvatski klub olimpijaca koji okuplja brojne hrvatske sportske velikane, a čiji je predsjednik legendarni stolnotenisač Zoran Primorac.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara