Pročitajte proglas autora transparenta "Sve izgubili dabogda"

Pročitajte proglas autora transparenta "Sve izgubili dabogda"

Foto: Dalmatinski portal

AUTORI transparenta "Sve izgubili dabogda", koji je osvanuo na čiovskom mostu uoči prve utakmice na Euru s Turskom, objavili su proglas namijenjen "svim hipnotiziranim 'kauč domoljubima'". S Dalmatinskog portala prenosimo cijeli tekst:

"Svim hipnotiziranim 'kauč domoljubima', probudite se mlitavci i kukavice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, želimo im poraze, jer igrači u plavim kvadratićima u Francuskoj igraju za grupaciju koja je, bojio se bespovratno narušila najosnovniju i najvažniju stvar - integritet sporta u HNL-u.. Višegodišnje silovanje lige uz kriminal u sudačkoj organizaciji doveli su nas do zida. Dok pobjede reprezentacije slave uz folk, Žikino kolo i zajedničko navijanje s Turcima (!?), istinski hrvatski patrioti svim silama nastoje povratiti poštenje i čast našem nogometu. To nekad uključuje radikalne metode koje zahtijevaju dublje čitanje, a površinom i indoktriniranom promatraču se čine posve pogrešne.

Krajnje je vrijeme da se stvari postave na pravo mjesto! Političari, novinari i akademsko zajednicom, zašto ne djelujete, kukavice? Zar vam integritet sporta ništa ne znači? Sportski novinari, zašto ne postavljate konkretna pitanja onima koji nas prave budalama? Šutnjom i ulizivanjem sramotite svoju časnu profesiju!

Zapitajte se svi što ostavljate budućim generacijama u naslijeđe! Djelujte odmah, jer problem se neće sam riješiti. Jadna nam majka kad pored svih vas tzv. stupova društva 'ulica' mora pozivati na poštivanje osnovnih pravila i načela! A za one koji nas, autore transparenta, tako plitko i maliciozno etiketiraju orjunašima, kad se već referirate na period prije i za vrijeme Drugog svjetskog rata, onda ćemo vam u tome duhu i odgovoriti: Puk trogirskog kraja koji je od davnina hrvatski, je za vrijeme tog rata, na naš ponos, tamanija sve okupatore pa tako i orjunaše!
Domoljublje nije kreveljenje zamotan u kvadratiće! Domoljublje je djelovanje za opće dobro!
Probudite se iz hipnoze, 'kauč domoljubi'!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara