BOKS

Propada borba karijere Ivane Habazin? Oglasio se tim američke zvijezde

Propada borba karijere Ivane Habazin? Oglasio se tim američke zvijezde
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IVANA HABAZIN (20-3) nedavno je saznala novi datum, ali i novu lokaciju za borbu karijere protiv Claresse Shields (9-0). Borba će se održati 10. siječnja u Atlantic Cityju.

Riječ je o sada već trećem pokušaju organizacije njihove borbe za titulu u supervelter kategoriji. Prvi put je Shields u kolovozu otkazala zbog ozljede koljena, a nakon toga je propao i dogovor za 5. listopada zbog napada na trenera hrvatske boksačice.

Ivana je danas putem priopćenja najavila borbu, ali i kritizirala svoju suparnicu. Sada je stigao i odgovor iz tima američke boksačice. 

"Claressa i Ivana potpisale su ugovor za borbu u Flintu 5. listopada. Nakon što je meč drugi put odgođen, mi smo odmah reagirali kako bi novi datum bio unutar perioda od četiri mjeseca. Nismo imali nikakvu obvezu to učiniti, ali pristali smo na to da se Ivani poveća zarada s obzirom na sve troškove koje je imala za meč dogovoren 5. listopada, kao i one koje će imati za nove pripreme. U lipnju je nakon odgode njen predstavnik pismeno najavio Ivanin pristanak na novi novčani iznos. Odgodili smo meč za 10. siječnja u Atlantic Cityju i informirali njen tim", rekao je Dmitrij Salita, promotor američke zvijezde pa dodao:

"Nazvali su me iz tima Ivane Habazin i najavili da se ona namjerava povući iz borbe ako se ne dogovorimo oko drugačijeg novčanog iznosa. Ovo nije način na koji Salita Promotions posluje. U četvrtak smo poslali obavijest njenom timu da, osim ako nas pismeno ne obavijeste u roku od jednog dana da se Ivana namjerava boriti 10. siječnja, mi nećemo imati izbora osim onog da izaberemo drugog protivnika. Salita Promotions želi ovaj meč. Claressa Shields želi ovaj meč i nadamo se da će Ivana i njen tim dati pozitivan odgovor", zaključio je Salita. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara