Propalo iznenađenje za Wembley: Čarli je trebao na lijevog, a Srna na desnog beka!

Tekst: Dea Redžić
Foto: Cropix

SLAVEN BILIĆ u posljednjim je minutama utakmice s Bjelorusima ostario barem za nekoliko godina. Već je u nekoliko navrata vidio loptu u mreži, ali vedran Runje nije dao. Bio je Bilićev spasitelj i junak večeri. A vrlo lako moglo je završiti kao protiv Turske, s pogotkom u posljednjim trenucima. Bilić bi ovaj put bio na visini zadatka; ostavio je glas i leđa, dok je sucu sugerirao da je vrijeme za posljednji zvižduk možda i prošlo. Sekunde su se činile kao sati, ali Biliću se vratila sreća koju smo posijali po putu ovih kvalifikacija.

> Runje konačno dočekao ovacije Maksimira

> Reprezentativci složni: Imali smo puno sreće!

> Uspješna proba za Hrvatsku: Englezi na Wembleyju svladali Slovence

> Video: Ukrajina razbila Andoru u reviji jedanaesteraca

Izbornik je u startu priznao da Hrvatska nije bila na očekivanom nivou. No, u ovakvim se utakmicama vrednuju ipak samo bodovi. Živi, ali osakaćeni idemo na Wembley.

Nismo zaslužili pobjedu

"Što reći, i samo ste vidjeli kako je teška bila ova pobjeda. Najteža u našem dosadašnjem mandatu. Izborili smo je nevjerojatnom borbenošću, ne samo igrača, već i publike. Od srca im hvala na frenetičnom navijanju.", rekao je izbornik te se nadovezao:

"Već smo upozoravali da kdo kuće često želimo što prije zabiti, ali protiv ovako jakog protivnika, utakmice se ne rješavaju u pet minuta. Stajali smo preširoko, i previsoko smo napadali, što ne bi bio problem, da nismo pojedinačno ostavljali rupe. Bjelorusi su to dobro iskoristili, najprije ne stvarajući, a kasnije i stvarajući šanse."

Od 55. minute do Ćorlukinog isključehnja, naš je pogodak visio u zraku. No, brojčano slabiji postali smo i podređena momčad na terenu.

"Bjelorusi su u posljednjih 15 minuta zaslužilil pogodak. Imali su 3-4 situacije, ali mi smo imali fenomenalnog Runju. Trebali smo zabiti prije čarlijevog isključenja... Potom smo bili podređeni obrani"

Nakon susreta, Bilić se dugo zadržao u razgovoru s Berndom Stangeom.

"Rekao sam mu da smo očekivali kako će najteža utakmica naših kvalifikacija biti ona u Minsku, pa onda ova u Zagrebu i tek onda Wembley. Rekao sam mu da su večeras bili izuzetni te da ih takve, ako ne i bolje, očekujem u srijedu protiv Ukrajine."

Kraj susreta s Bjelorusima označio je početak završnih priprema za Wembley. Bilić više ne može izbjegavati pitanja o Englezima. Kako će postaviti momčad bez Ćorluke i Modrića? Sigurno je samo da će izbornik Srnu povući natrag...

"Odat ću vam, imali smo plan za Wembley; povući Čarlija na lijevog, a Srnu na desnog beka.  Situacija se poremetila, ali razmislit ćemo već večeras i naći kvalitetno rješenje."

U toj kombinaciji Pranjić bi završio u veznoj liniji. Ali, sada će se tražiti nove opcije.

"Na Wembley osakaćeni i s pritiskom"

"Na Wembley idemo sa šest bodova iz dva susreta s Bjelorusima, i to je bio naš plan. Idemo osakaćeni i pod pritiskom. Možda uzmemo bod, možda tri, a možda nijedan. Siguran sam da će to biti dijametralno suprotna utakmica od ove, pogotovo psihološki. No, imamo svoje adute i duboko vjerujem u pozitivan rezultat. Iako na Wembleyju nitko osim Engleza nije favorit."

Hoće li Niko Kranjčar i na Wembleyju glumiti Modrića?

"Prerano je govoriti o tome. Nismo ni sanjali da ćemo na ovakav način ostati bez Čarlija, koji je čist igrač. Odigrao je sve utakmice, nije sklon kartonima. Njegov izostanak ipak ima veze i s Nikom kranjčarem koji je večeras bio jako dobar i rastrčan. Mislim da nikada nije uzeo ovoliko lopti. Istina, on je drugačiji igrač od Modrića, s njim nemamo toliku promjenu ritma"

Među novinarima koji su Bilića vukli za rukav, našlo se i Engleza. Strpljivo je izbornik objašnjavao da ne vjeruje u priče o dubokom ožiljku i strahu Engleza zbog poraza koji im je oduzeo Euro.

"To je isto kao da Terry više nikada ne zaigra u Ligi prvaka. A vidjeli ste kako je protiv Barcelone igrao... Ne vjerujem da nas se Englezi boje, pa nismo ih pobijedili deset puta za redom. Ne vjerujem niti da još pate zbog poraza od prije dvije godine, to se zaboravi za tri-četitri tjedna. Imaju  oni United i Chelsea u Ligi prvaka"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara