Propao Hoddleov povratak među svece

BIVŠI engleski izbornik Glenn Hoddle (46) dobio je "košaricu" od Southamptona, kojemu se ponudio za trenera. Umjesto njega "Sveci" će najvjerojatnije angažirati Paula Sturrocka iz Plymoutha.

Kad je prošlog mjeseca menadžer Southamptona, negdašnji škotski reprezentativac Gordon Strachan napustio tu dužnost odlučivši se za neko vrijeme, iz zdravstvenih razloga, "odmaknuti od engleskog top-nogometa", Glenn Hoddle se požurio obznaniti čelnicima tog kluba s juga Otoka da je zainteresiran za preuzimanje posla.

Očigledno, nije računao da će protiv njega biti brojni navijači "Svetaca", a isto tako i pojedini članovi uprave kluba koji nisu zaboravili Hoddleovu "izdaju" iz ožujka 2001. kad je preko noći odlučio napustiti dužnost menadžera Southamptona, koju je dotad obnašao kako bi mogao preuzeti vođenje momčadi londonskog Tottenhama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je očigledno razočaran što nije ponovno postao menadžer "Svetaca" Hoddle je je u novinaru TV postaje Sky Sports News rekao "da je imao podršku, većine članova uprave Southamptona ali da je sam odlučio povući svoju kandidaturu kad je čuo da ta podrška nije bila jednoglasna".

Southamptonov predsjednik Rupert Lowe, potvrdio je da je Hoddle odustao od utrke za mjesto menadžera "Svetaca", ali nije detaljnije komentirao razloge koji su ga na to naveli, nego je novinarima samo napomenuo da je najozbiljniji kandidat za preuzimanje njegove momčadi Paul Sturrock (44), koji je doveo Plymouth na vrh ljestvice engleske II. divizije i koji u ugovoru s tim klubom ima klauzulu po kojoj može u bilo koje vrijeme otići iz njega ako dobije ponudu nekog od premijerligaša."

Od odlaska Strachana iz Southamptona njegovu momčad vodi privremeni trener Steve Wigley, a "Sveci" su trenutačno 12. od 20 momčadi na ljestvici Premier lige.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara