Propao novi pokušaj pregovora, "lockout" se nastavlja: Wade vikao na Sterna

Propao novi pokušaj pregovora, "lockout" se nastavlja: Wade vikao na Sterna

Foto: nbctv.com

NITI posljednji sastanak između vlasnika NBA klubova i Udruge igrača u New Yorku, koji je trajao gotovo četiri sata, nije donio pozitivne pomake po pitanju prestanka ''lockouta'' i početka nove sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Povjerenik natjecanja David Stern i njegov zamjenik Adam Silver priopćili su kako su vlasnici klubova igračima predložili podjelu povezanih prihoda u omjeru 50-50. To je manje od 57 posto koliko je igračima bilo zajamčeno u prethodnom kolektivnom ugovoru, ali više od 47 posto, koliko je formalno bilo ponuđeno Udruženju igrača.

Sindikat igrača je, pak, ponudio prijedlog prema kojem bi se njihov dobitak smanjio na 53 posto što bi, kako su istaknuli, vratilo vlasnicima više od jedne milijarde dolara u šest godina. Rekli su kako ispod te ponude, barem za sada, neće ići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas nije taj dan u kojem ćemo postići dogovor. Nismo bili u mogućnosti dovoljno se približiti u stavovima kako bismo premostili razlike", rekao je Derek Fisher, predsjednik Udruge NBA košarkaša, kojemu su leđa čuvale zvijezde poput Kobea Bryanta, Paula Piercea i Kevina Garnetta.

Vodstvo NBA lige otkazalo je sve predsezonske utakmice. Prva dva tjedna regularne sezone NBA lige također su na rubu otkaza.

U pregovorima s vodstvom lige sve su glasniji vodeći igrači NBA-a poput Dwyane Wadea i LeBrona Jamesa, ali njihova reakcija dodatno je zaoštrila odnose dviju strana.

Tijekom razgovora vodeći čovjek NBA-a David Stern pokazivao je prstom u pravcu Wadea kojeg je to toliko iziritiralo da je viknuo na Sterna: "Ne upiri u mene prstom. Nisam dijete".

"I dalje postoje prevelike prepreke između nas, ne znam hoćemo li ih uspjeti savladati", rekao je direktor Udruženja igrača Billy Hunter.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara