Propast projekta "Nane i prijatelji"

Propast projekta "Nane i prijatelji"

Foto: Cropix, AFP

BILIĆEV najveći grijeh nije što je igračima par dana prije važne utakmice dao odriješene ruke da loču, nego što ih je sankcinirao tek kada je to objavljeno u medijima.

> BIlić: Bio bih kukavica da sada odem

> Video: Ostala je samo teorija

> Foto: Mamurni trening: Posljednji Bilićev u Rovinju?

> Raspad Bilić Boysa: Bilić potjerao Šimunića i Križanca!

>Od Fontane do Funtane pijani liječe rane: Pogledajte kako alkoholizirane Bilić boyse unose u hotel

>Stožer demantira pijanstvo: "Ima li išta ljepše od zajedništva?"

Javna je tajna da reprezentativcima tuzemne ili čateške pripreme prije svega služe za nabijanje kondicije uz Miroslava Ilića i Acu Lukasa, a dok je Bilića išla sreća (čiji nedostatak odnedavno spominje) gledalo se kroz prste tome "da se dečki malo opuste", a tako bi bilo i ovaj put (kao i prije tri godine za Fontanu) da bruka nije pukla u medijima, od kojih podjednako pate na kritiku hipersenzibilni izbornik i razmažene i raspuštene zvijezde.

Slavena glave došle mobitel škljocaji "snimio čitatelj" i mutne paparazzo snimke

Takoder, pogrešno je tvrditi kako su igrači "zabili nož u leda" dobrom i omiljenom Slavenu koji im je eto sve dopuštao; od naručivanja ćevapa u sobe usred noći u Sarajevu do puštanja da prije ključnih mečeva za plasman na SP "skoknu" do Londona potpisati ugovor života, a oni su mu vratili pijančevanjem do besvijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnos starijeg i mlađeg brata kakav je za javnost s igračima njegovao Bilić, u prijevodu je značio "hvalite me da sam najbolji trener, psiholog, izbornik u javnosti, a zauzvrat radite što vas volja u čateškoj/sheratonskoj/rovinjskoj tajnosti".

Rušenje Bilićevog autoriteta zasluga je njega samog ("često se s braćom Kovac savjetujem kako igrati" izjavio je dok su mu obojica bili formalno potčinjeni) jer ono što je dopustio reprezentativcima u noći s petka na subotu začelo se još prije utakmice s Rusima 2006.

Sigurno se (ne) sjećate; nije pravedni ali strogi Slaven igrače kaznio zato što ih je ujutro sačekao s izleta taksijem iz Slovenije u Hrvatsku, nego zbog toga što se na licu mjesta u kultnoj folkoteci zatekao poduzetni posjetitelj koji se okoristio trendom čitateljskog uredovanja foto-rubrikama tabloida i eto tria Fontana na obavijesnom razgovoru i "kazni" pred časnim sudom u Rusanovoj.

Ista stvar je i sa najnovijim, friškim skandalom, jer da snimatelji nisu uhodili vrijedne reprezentativce u njihovom razularenom provodu i da te snimke nisu oko podneva preplavile monitore domovinske i iseljene Hrvatske, glasnogovornik Gavro bi na još jednoj rutinskoj presici (gdje bi se veličala snaga Kazahstana i kukalo nad našim ozljedama) tek dodao kako su igrači slobodnu večer iskoristili za objed i šetnju.

WAGS su nula prema folk paradi

Gledajući ponašanje igrača pred kraj kvalifikacija koje su odigrali "neznatno bolje nego očajno" na pamet padaju (iako nisam pobornik Tuđmanove teorije da je "sport nastavak rata drugim sredstvima") riječi generala Gotovine nakon kaosa koji je u oslobođenom Kninu izazvao drugi ešalon branitelja: "Ko mala razmažena dica, bez ikakve odgovornosti".

Oni uživaju status zvijezda u Gelsenkirchenu, Donjecku, Lenjingradu i Salzburgu, ali nema im većeg gušta nego se dokazivati tko je veći bekrija na domaćem terenu i dok su dosadašnje generacije imale kakva-takva pokrića u rezultatima, što reći na ovu ekipu, iza kojih su pobjede nad "uvijek neugodnim Katarom i Andorom".

Nisu "osramotili sveti dres" kako zgroženo kukaju gutači navijačkih piva, navijačkog čipsa i navijačkih listova, oni su baš reprezentativni društveni primjerci kamarile koja ih prati i puka koji im pjeva bUdnice na tribinama.

Izbornik također zavrjeđuje jednu "olujnu" usporedbu: Bilić nije bio Gotovina, autoritetom i značajem mnogo je više "Čermak" jer kao što se bivši general i trgovac naftom brani da u Kninu nakon akcije nije imao autoritet ni odgovornost, isto se može kazati za Bilića. Naš front i onaj u kojeg smo polagali nade, ionako se nalazio na ukrajinskom bojištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara