Prosvjedi seljaka će odgoditi utakmice HNL-a?

Prosvjedi seljaka će odgoditi utakmice HNL-a?

Tekst: S.T.
Foto: Damir Glibusic (Cropix)

NAKON što je prije dva tjedna HNL odgođen zbog loših vremenskih uvjeta, nekim hrvatskim klubovima opet prijeti tjedan pauze. Razlog su - traktori na cestama.

Hrvatski seljaci su zbog neisplaćenih poticaja za poljoprivredu traktorima izašli na slavonske ceste i blokirali promet. Resorni ministar Petar Čobanković održao je danas sastanak na koji nisu došli predstavnici seljaka, tako da ništa nije riješeno i blokade se nastavljaju. Seljaci su najavili potpune blokade važnijih prometnica, a nakon toga pohod traktorima na Zagreb.

Hajduk, Istra, Cibalia i Šibenik na put kreću danas pa će vjerojatno stići do svojih odredišta, odnosno Zaprešića, Varaždina, Rijeke i Koprivnice, no Međimurje sutra putuje u Kranjčevićevu na utakmicu s Croatijom, a Dinamo ide za Osijek. Ukoliko seljaci ne blokiraju naplatne kućice na autocestama, Modri će uspješno stići, piše Glas Slavonije.Problem je i prijevoz sudaca, jer sudačke trojke dijele pravdu na utakmicama Zadra i Karlovca te Slaven Belupa i Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukoliko se zbog blokade prometnica neka utakmica ne odigra, aktivirat će se Pravilnik o nogometnim natjecanjima u kojem stoji:

"Ako se utakmica određenog dana ne može odigrati zbog razloga više sile ili drugog izvanrednog događaja, takva se utakmica odgađa odlukom nadležnog natjecateljskog organa.

Odgođena utakmica će se odigrati idući dan u isto vrijeme ukoliko je prestao razlog odgode i ukoliko propozicijama natjecanja nije drugačije predviđeno.

Ako se odgođena utakmica ne može odigrati idući dan, natjecateljski organ će odrediti novi termin za odigravanje utakmice."

Upitno je i održavanje utakmice Varteksa i Istre, ali ne zbog prometnica već zbog štrajka. Igrači kluba ne štrajkaju, ali su u štrajku zaposlenici. Nogometaši zbog toga nisu mogli trenirati i upitno je tko će u subotu obaviti sve tehničke detalje i pripremu utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara