Protiv Ajaxa je pisao povijest Modrih: "Večeras ćemo ih tući, a zabit će Rukavina!"

Protiv Ajaxa je pisao povijest Modrih: "Večeras ćemo ih tući, a zabit će Rukavina!"

Foto: Index

AUTOR herojske pobjede Croatije protiv Ajaxa iz 1998. Josip Šimić uoči večerašnjeg okršaja Modrih s nizozemskim prvakom veliki je optimist.

"Uvjerenja sam da će Dinamo pobijediti večeras, a gol će zabiti Rukavina i na taj način se iskupiti za promašaj protiv Reala. Imam takav osjećaj, nešto visi u zraku", rekao nam je Šimić, kojemu se ne sviđa način na koji je u Hrvatskoj predstavljen Ajax:

"Oni su jedna vrlo, vrlo kvalitetna momčad, krivo percipirana u hrvatskim medijima. Jako su kombinatorni i, sudeći prema onome što sam vidio u njihovoj utakmici s Lyonom, Dinamo čeka jako težak posao. Žele li dobar rezultat, svi će od prvog do zadnjeg morati biti na visini zadatka."

O usporedbi Modrih iz 1998. s današnjima Šimić kaže kako su i jedni i drugi dosta lošiji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oni pogotovo, jer protiv nas je igrao veliki broj igrača koji su tri godine ranije tukli Milan i osvojili naslov prvaka Europe. Ali, ako kažem da su slabiji, ne znači to da su slabi. Imaju dosta dobrih mladih igrača, baš kao i Dinamo."

"Izgubi li Dinamo večeras, teško će u Amsterdamu nadoknaditi bodove", tvrdi Šimić:

"Bit će to jako loše, jer euforija će nestati, a i ljudi će izgubiti interes za utakmicama, naročito u Ligi prvaka."

Veliki gazda u Maksimirskoj 128 neće biti sretan budu li Modri izgubili i treću utakmicu u skupini. Hoće li kolateralna žrtva biti Jurčić?

"Nijedan trener na svijetu ne bi smio dobivati otkaz zato što izgubi dvije ili tri utakmice u nizu. Krunu jako cijenim i kao trenera i kao čovjeka i kako god završilo večeras, on mora ostati na klupi. Barem do kraja ove sezone da u miru odradi posao", kazao je Šimić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara