"Protiv Rusa će biti gadno"

HRVATSKI rukometaši nakon pobjede protiv Japana gotovo da nisu mogli govoriti o ničem drugom osim o ambijentu koji je zadarska publika za njih priredila.

> Japan nije imao šanse

Nakon što im je kroz posljednjih tjedan dana treninge posjećivalo po dvije tisuće ljudi, Pakleni su znali da će na dane utakmica Višnjik biti u euforiji, ali ovakvo navijanje nitko nije mogao ni zamisliti.

"Samo neka navijači budu ovakvi i dalje, a posebno iduće godine na Svjetskom prvenstvu. Hvala im iz sveg srca", poručio je Blaženko Lacković čiji je svaki gol u drugom dijelu pratila euforija na tribinama. Svi su igrači dobili ovacije, ali Lac i Mirza Džomba pozdravljeni su najglasnije.

"Ne bih se htio griješiti o dušu i slagati, ali mislim da je nemoguće nadmašiti ovakve navijače", komentirao je Džomba nakon utakmice.

"Japan nije na našoj razini"

"Osjetila se razlika u kvaliteti, Japan ipak nije reprezentacija na našoj razini. Bila je to dobra utakmica za otvorenje, ali pravi test nas očekuje sutra. Protiv Rusije ćemo vidjeti jesmo li na pravoj psihofizičkoj razini koja se od nas očekuje i kakva je potrebna za Olimpijske igre", rekao je Mirza Džomba i izvijestio nas da je Ivano Balić dobio nezgodan udarac u ključnu kost, ali vjerojatno će moći igrati u sutrašnjoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vori: Sutra će biti gadno

Igor Vori zahvaljujući svojoj visini, snazi i spretnosti na crti danas je bio igrač utakmice i najbolji strijelac hrvatske reprezentacije. Smiješak na licu odavao je da nema čime biti nezadovoljan, ali misli su već usmjereni prema Rusiji.

"Prvih desetak minuta malo smo se tražili, ali nakon toga sve je došlo na svoje. Važno je da smo dobro otvorili turnir i izuzetno nam je drago što nas je publika ovako dočekala. Znali smo da će dvorana biti puta i nestrpljivo smo očekivali da vidimo kakav će ambijent Zadrani stvoriti, ali ovo je iznad svih očekivanja. No, sad je pred nama prava utakmica, a sutra protiv Rusa će biti gadno", podvukao je Vori i još jednom se zahvalio publici koja ih je nosila do pobjede.

Alilović: Znali smo da su nezgodan protivnik

"Prije svega zahvala publici. Očekivali smo da će biti užareno, ali ovo danas... Veliko hvala u ime suigrača", oduševljen je bio Mirko Alilović čije su fantastične obrane u drugom poluvremenu uveseljavale zadarske navijače.

"Odigrali smo vrlo tešku utakmicu, u dvorani je bilo malo sparno i nije bilo lako igrati. S Japanom smo se na početku mučili, ali znali smo da su nezgodan protivnik. Polovicom prvog poluvremena iskoristili smo njihove greške u napadu i otišli na plus sedam nakon čega su dečki mirno priveli utakmicu kraju", kaže Alilović.

Foto: eZadar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara