Prpić protiv HTS-a: Interes je ovdje bio zaraditi, a ne pobijediti

Iz Poreča: Tibor Toromanović
Foto: Cropix

"JAKO nam je teško pao ovaj poraz, razočarani smo i ogorčeni. Teško je prihvatiti da smo bili gosti na domaćem terenu. Već dvije godine u meni raste nezadovoljstvo zbog organizacije domaćinstava. U nekim trenucima čini nam se kao da smo zadnja rupa na svirali", rekao je izbornik Goran Prpić nakon poraza od Češke u polufinalu Davis Cupa.

Prpić je sve pokušao riješiti unutar Saveza, no zasad to nije urodilo plodom. Zato se odlučio požaliti medijima. Kao što je rekao, to misli dobronamjerno, kako bi se nešto promijenilo.

"Drugi uzimaju više od svega nego što igrači dobivaju", mišljenja je Prpić, kojeg je posebno zasmetao odnos navijača s poklonjenim ulaznicama. 

"Čemu služi predsjednička loža, vip mjesta? Zar je tim ljudima zabranjeno pljeskati?, upitkivao se Prpić, koji jednostavno više nije mogao skrivati ogorčenost. Rekao je da je želja igrača bila igrati u Splitu, no Savez je odlučio drukčije.

"Zar nismo u mogućnosti organizacijski nešto napraviti, pa glumci u kazalištu dobivaju više pljeska od nas sa tih mjesta. Pokušat ćemo nešto riješiti na upravnom odboru HTS-a. Nezadovoljstvo u svlačionici je veliko, to jednostavno moramo nekako riješiti", nastavio je izbornik, pa naglasio kako je ponosan na igrače.

"Imamo zlatne dečke, vi nemate pojma kako oni to sve teško proživljavaju. Ja sam ponosan što ih mogu voditi".

"Ne pomišljam na ostavku"

Ponovio je da je želja stožera i igrača bila igrati u Splitu, a ponudio je i odgovor zašto misli da tome nije bilo tako.

"Interes je bio zaraditi, a ne pobijediti", rekao je Prpić, kojem jedino to objašnjava činjenicu da su  Česi samo preko interneta mogli kupiti tisuću karata.

Na kraju je rekao kako ne pomišlja na ostavku ne riješi li se problem nakon njegovog obraćanja medijima, te nekoliko puta ponovio kako je sve to napravio dobronamjerno. U razgovoru sa ljudima u Savezu, čini se, nije uspio ukazati na problem. A taj problem ne datira od Poreča, nezadovoljstvo se gomilalo dvije godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara