Prva hrvatska sanjkašica na ZOI-u: "Živim svoj olimpijski san"

Prva hrvatska sanjkašica na ZOI-u: "Živim svoj olimpijski san"

Foto: Hina

SPLIĆANKA Daria Obratov, koja se kao prva hrvatska sanjkašica u povijesti plasirala na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, danas je na konferenciji za novinare izjavila kako živi svoj olimpijski san koji je ostvarila napornim višegodišnjim odricanjima i treninzima.
 
"Sada živim svoj olimpijski san i dugo sam radila da se to ostvari, ali nije bilo lako jer je u mojoj karijeri bilo i potresa mozga, prevrtanja, bolova i razočarenja, no ja sam se uvijek izdigla iznad toga uz potporu mojih roditelja i Hrvatskog sanjkaškog saveza," rekla je Daria Obratov.
 
Otkrila je kako se prvo bavila atletikom, a zatim rukometom te je bila članica hrvatske juniorske reprezentacije, ali je za vrijeme rukometne karijere ozlijedila koljeno.
 
"Nakon operacije koljena liječnici su mi predložili da se bavim nekontaktnim sportom i ja sam se onda odlučila baviti sanjkanjem te sam odlazila u sanjkaške škole u inozemstvu na treninge," objasnila je Daria Obratov.
 
 
Na upit kako to da se ona kao "južnjakinja" s jadranska obale odlučila baviti sanjkanjem, Daria Obratov je kazala kako Splićani vole ono što nemaju.
 
"MI Splićani najviše volimo ono što nemamo, a ja sam oduvijek voljela zimu te je prirodno što sam se odlučila za sanjkanje," kazala je.
 
Otkrila je kako joj je želja na ZOI-u u Pjongčangu plasirati se među 20 najboljih, dodavši kako razlika među sanjkašicama nisu velike.
 
"Prošle godine na jednom natjecanju Svjetskog kupa osvojila sam 28. mjesto, a pobjednica tog natjecanja bila je bolja od mene samo dvije desetinke sekunde," dodala je.
 
 
Direktor i izbornik hrvatske bob i sanjkaške reprezentacije Ivan Šola je istaknuo kako je Daria "uzorna sportašica koja se u Svjetskom kupu natječe već osam godina i pritom postiže dobre rezultate".
 
Šola je za sanjkanje rekao kako je ekstreman sport i da je njezin plasman na ZOI iznimno veliki uspjeh jer je ostvaren u konkurenciji sanjkašica iz zemalja koje imaju veću tradiciju u tom sportu i više financijski ulažu u njega.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara