Prva prezentacija 35. EP u boksu "Pula 2004."

PRVA prezentacija organizacije 35. seniorskog prvenstva Europe u boksu što će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića održati od 19. veljače do 1. ožujka u Puli održana je večeras u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Predstavljanju programa tog izuzetnog sportskog, ali i značajnog događaja za turizam Pule i Istre bili su nazočni predsjednik Republike Stjepan Mesić, dopredsjednik Vlade Slavko Linić, gradonačelnik Pule i predsjednik Organizacijskog odbora Luciano Delbianco, dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Nikola Švigir, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Kruljac, najtrofejniji hrvatski boksač svih vremena Mate Parlov, europski boksački prvak u teškoj kategoriji Željko Mavrović, izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić, te brojni predstavnici sportskog, političkog i gospodarskog života Zagreba i Pule.

Predsjednik Organizacijskog odbora Luciano Delbianco istaknuo je da će na Europskom prvenstvu nastupiti oko 350 natjecatelja iz 48 zemalja, te da će se u 10 dana natjecanja održati 340 borbi u 11 težinskih kategorija. Dopredsjednik HOO-a Nikola Švigir obećao je svu moguću potporu potporu HOO-a, jer će ovo EP biti ujedno i kvalifikacije za nastup na boksačkom turniru na Olimpijskim igrama u Ateni u kolovozu iste godine. Nastup u Ateni osigurat će po četiri natjecatelja u svakoj kategoriji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će Pula biti najmanji grad, a Hrvatska najmanja zemlja koja je dosada organizirala EP u boksu, Švigir je istaknuo uvjerenje da ćemo mi kao tradicionalno dobri domaćini ponovno biti besprijekorni organizatori.

Predsjednik HBS-a Mladen Kruljac naglasio je kako je dobijanje organizacije EP priznanje za sve rezultate koje su hrvatski boksači postigli u prošlosti napominjući da je Hrvatska imala pet europskih prvaka počevši od Ivana Prebega, Mate Parlova, Marijana Beneša, Željka Mavrovića, do Stipe Drviša.

Veliki broj gospodarstvenika sa zanimanjem je pogledao atraktivni promotivni film o Puli, te se upoznao s mogućnostima uključivanja u sponzoriranje te najveće sportske manifestacije koja će se sljedeće godine održati u našoj zemlji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara