Prvak dopingiran: "Ni protiv Klička nisam doping koristio, a sad da koristim?!"

Prvak dopingiran: "Ni protiv Klička nisam doping koristio, a sad da koristim?!"
Foto: EPA

SVJETSKI boksački prvak u teškoj kategoriji verzije WBA Manuel Charr imao je pozitivan nalaz na doping-testu u kolovozu, pa je odgođena njegova borba za obranu naslova protiv Amerikanca Fresa Oquenda koja se trebala održati sljedećeg tjedna u Berlinu. 

Manuel Charr (33) je Sirijac koji živi u Njemačkoj, a naslov svjetskog prvaka osvojio je prošle godine pobijedivši Rusa Aleksandra Ustinova. No prilikom testiranja su mu pronađene dvije nedopuštene supstance - donstralonon i trenbolon - pa se sada čeka otvaranje B uzorka kako bi se utvrdilo je li svjetski prvak dopingiran ili ne. 

"Ne mogu ni sada objasniti o čemu se radi. Nikad nisam ništa uzimao. Borio sam se protiv Vitalija Klička i Aleksandra Povetkina, imao sam sedam mečeva za naslov i zar zaista mislite da bih nešto uzimao protiv Fresa Oquenda?" izjavio je sirijski boksač medijima. 

Charr u karijeri ima 31 pobjedu i četiri poraza, a 2015. godine je nakon tučnjave u Essenu upucan sa četiri metka u trbuh i liječnici su mu jedva spasili život. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara