REAKCIJE NA MAMIĆEVU OSTAVKU "Sjebali su Svjetsko, sjebali su Europsko, a sad odlaze"

REAKCIJE NA MAMIĆEVU OSTAVKU "Sjebali su Svjetsko, sjebali su Europsko, a sad odlaze"

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ podnio je ostavku na  mjesto prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.
 
Šest mjeseci nakon što je podnio ostavku na funkciju izvršnog predsjednika Dinama te je sad navodno samo ''savjetnik'' Modrih, Mamić je danas na sebi svojstven način, teatralnim priopćenjem, po tko zna koji put zamijenio teze i sebe prikazao kao žrtvu koji HNS napušta jer ne želi da hrvatski nogomet i Dinamo budu taoci njegove borbe s dokazivanjem nevinosti u brojnim optužnicama kojima se tereti za financijske malverzacije zbog kojih je Dinamo oštećen za višemilijunske iznose.
 
Vijest je hrvatskom nogometnom scenom odjeknula kao bomba i mnogi koje smo nazvali da prokomentiraju Mamićevu ostavku ostali su zatečeni, jer to im je bila prva informacija.
 
''Ma nemojte. Čujte, nije mu ovo prvi puta da daje ostavke'', kratak je bio Dražen Ladić, legenda Dinama i hrvatske reprezentacije te žestoki kritičar lika i djela Zdravka Mamića. Ipak, Ladić je za daljnji komentar ostao zakopčan.
 
Nazvali smo i Antu Kulušića, godinama istaknutog člana HNS-a, koji je u trenutku kad smo mu javili vijest, bio na putu.
 
''Iskreno, ovo mi je prva vijest o tome. Moram priznati da nisam ovo očekivao, no jednako tako bilo bi glupo da komentiram slučaj bez da znam detalje i okolnosti koje su dovele do ostavke. Jedino što mogu reći da HNS ne ovisi niti o jednom čovjeku, niti o jednom pojedincu, ma kako se taj zvao. Idemo dalje. Molim vas, možemo se čuti malo kasnije, kad budem detaljnije upućen u situaciju'', kazao nam je Kulušić, koji nam se javio nakon pola sata.
 
''I dalje stojim pri tvrdnji, koju sam vam i prije dao - HNS nije ni Zdravko Mamić, niti bilo tko drugi. HNS nije pojedinac i idemo dalje. Koliko god ta odluka za mene osobno bila neočekivana, poštujem je. Ne znam koji su razlozi, mogu samo pretpostaviti da je sve to posljedica svih ovih zbivanja oko njegove obitelji u zadnje vrijeme'', rekao nam je Kulušić, a kad smo ga pitali da li ostavka na mjesto prvog dopredsjednika HNS-a znači i ostavku na sve funkcije u HNS-u, Kulušić nije bio siguran:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
''Ne znam. Ne vidim neku razliku između funkcije člana IO-a, funkcije prvog dopredsjednika HNS-a ili bilo koje druge funkcije u hrvatskom nogometu. Nisam siguran.''
 
Pokušali smo dobiti neke informacije od Mamićeve odvjetnice Jadranke Sloković, no odbila nam je poziv, dok je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović ugasio mobitel.
 
''Kakvu ostavku? Na što? Tko? Zdravko?'', zbunjen je bio muški dio Mamićevog odvjetničkog tima Čedo Prodanović, a kad smo mu objasnili o čemu se radi, samo je kratko rekao:
 
''Ne znam zaista ništa. Na godišnjem sam, nemam komentara.''
 
Trener svih trenera, Ćiro Blažević, s kojim Mamić cijeli jedan životni vijek ima specifičan odnos, koji balansira na rubu ljubavi i mržnje, u posljednje vrijeme je veliki kritičat vrhuške HNS-a, a i njega smo zatekli kad smo mu kazali zbog čega ga zovemo:
 
''Najradije ne bih ništa pričao. Naravno da sam iznenađen, no koliko nas je samo puta Mamić iznenadio. Kad sam ja vikao, upozoravao, molio i kumio, nitko ništa nije poduzimao, zato što sad ja imam više za reći? Sjebali su Svjetsko prvenstvo, sjebali su Europsko prvenstvo, sve su sjebali, a sad odlaze. Ma, sine pusti me. Neću ništa reći više.''
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara