ŠVEĐANI NE ŽELE IBRAHIMOVIĆA "Ne treba nam Zlatan, bez njega igramo kao momčad"

ŠVEĐANI NE ŽELE IBRAHIMOVIĆA "Ne treba nam Zlatan, bez njega igramo kao momčad"

Foto: Getty Images/Guliver Image

POSLJEDNJIH tjedana Zlatan Ibrahimović zabavlja nogometni svijet najavom kako bi mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Brojni fanovi širom svijeta prihvatili su takvu ideju jer, kako Ibra sam kaže, "što je SP bez Zlatana". No, u Švedskoj ima onih koji nisu oduševljeni.

Golman Švedske Karl-Johan Johnsson vjeruje da bi Ibrahimovićev povratak narušio trenutnu kemiju u momčadi, koja se na SP plasirala povijesnim izbacivanjem Italije u dodatnim kvalifikacijama.

"Uspjeli smo se plasirati na SP i bez njega, pa mislim da možemo i dobro igrati u Rusiji bez njega. Ali odluka je na treneru, ovisi o tome želi li ga povesti. Siguran sam da će, ako nam se pridruži, igrati dobro", rekao je Johnsson dodavši:

"Kao momčad, igramo kao kolektiv, svi igrači zajedno. Sa Zlatanom, kao igračem koji je individualac, igra se vrti oko njega. No, bez njega igramo više kao momčad."

"Drugačiji je stil igre kada u momčadi imate igrače kao što su Zlatan, Cristiano Ronaldo ili Messi, jer oni su igrači vrhunske klase. Morate iskoristiti te igrače i igrati na poseban način kako biste pobijedili. Ne znam želi li naš izbornik tako veliku promjenu, jer će morati promijeniti cijeli svoj sustav i način na koji želi da igramo", rekao je Johnsson.

Švedski stožer do sada je bio hladan na Zlatanove najave, no izbornik, koji ga je već zvao na razgovor na tu temu, mogao bi promijeniti mišljenje nakon što je Ibrahimović oduševio golovima u prvim nastupima za LA Galaxy ovog proljeća.
 
 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara