HNS je znao da će navijači u 85. minuti izazvati prekid! Zato su specijalci ušli u teren

HNS je znao da će navijači u 85. minuti izazvati prekid! Zato su specijalci ušli u teren

Foto: Hina

POVJERENIK za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.

"Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima," kazao je Marković novinarima u Saint-Etienneu.

Kazao je kako se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa. HNS će zbog cijele situacije u subotu u Deauvilleu imati hitnu novinarsku konferenciju.

Još čekamo i službene podatke o uhićenima, jer prema izvještajim svjedoka, pojedince je policija "pokupila" na tribinama Geoffroy-Guichard stadiona. Francuski mediji raspolažu s brojem od 29 privedenih hrvatskih navijača. Index pokušava stupiti i u vezu s hrvatskim veleposlanstvom u Parizu. 


Do nereda je došlo u 86. minuti utakmice kada je dio naših navijača zasuo teren bakljama. Odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara. Ubrzo je na tribini došlo i do tučnjave među hrvatskim navijaačima. Glavni sudac Englez Mark Clattenburg srećom nije prekinuo susret, već je zadržao momčadi na travnjaku, a potom utakmicu nastavio.

Uefa pokreće hitni postupak

Hrvatski nogometni savez nakon nove "akcije" navijača zasigurno očekuje još jedna drastična kazna, možda i izbacivanje s Europskog prvenstva.

Iz UEFA-e su potvrdili kako odmah pokreću dsciplinski postupak zbog bakljade i divljanja hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Češke. Podsjetimo, UEFA je pokrenula postupak protiv hrvatske reprezentacije i zbog događaja u Parizu. Postupak je pokrenut zbog korištenja pirotehnike te utrčavanja navijača na teren.

>>> REAKCIJE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara