PSG mora prodati igrače za 60 milijuna eura zbog financijskog fair-playa

PSG mora prodati igrače za 60 milijuna eura zbog financijskog fair-playa
Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin i prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi Foto: Getty Images / Guliver Image

PSG mora u sljedeća dva tjedna prodati igrače u vrijednosti 60 milijuna eura kako bi zadovoljio pravilo financijskog fair-playa i izbjegao kaznu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u budućnosti.  

PSG je za sada pošteđen sankcija, ali će biti pod posebnom pažnjom zbog rekordnih transfera u kojima su prošlog ljeta dovedeni Neymar i Kylian Mbappé, za 222 milijuna, odnosno 180 milijuna eura odštete.

UEFA je prošlog rujna otvorila istragu zbog tih transfera.

"Financijski utjecaj transfera provedenih u ljeto 2017., uključujući i sljedeći prijelazni rok te zadovoljavanje načela nezaduživanja za sljedeću financijsku godinu, ostat će pod posebnom pažnjom i istragom u sljedećim tjednima", stoji u UEFA-inom priopćenju.

UEFA je službeno zatvorila istragu nad PSG-om zaključivši da se neravnoteža između onoga što je klub potrošio i onoga što je zaradio, može svesti pod zajednički nazivnik "prihvatljivog odstupanja" za protekle tri financijske godine.

No da bi zadržali tu ravnotežu u tekućoj financijskoj godini, koja završava 30. lipnja, vlasnici PSG-a će morati zaraditi 60 milijuna eura od prodaje igrača.

Za razliku od PSG-a, Olimpique Marseille nije uspio izbjeći kaznu te će morati platiti 100.000 eura zbog blažeg kršenja pravila o uravnoteženoj bilanci, a Galatasaray i Maccabi Tel Aviv će morati "u nagodbu" kako bi zadovoljili uvjete financijskog fair-playa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara