Pula boksački centar, u Vrbovskom zimsko planinski centar

PREDSJEDNIK i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Ivica MiošićStošić primili su danas izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza.

Predsjednik HBS-a general bojnik Mladen Kruljac izvijestio je čelnike HOO-a o tijeku priprema za organizaciju Europskog seniorskog prvenstva u boksu, koje će se od 19.veljače do 1. ožujka 2004., održati u Puli. ´Bit će to prvo boksačko natjecanje ovako visokog ranga ikad održano u Hrvatskoj. Europsko prvenstvo će biti i prvi od tri olimpijska kvalifikacijska turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni´, rekao je Kruljac napominjući da će se polufinalisti, odnosno prva četiri rangirana boksača iz svake kategorije, direktno plasirati na OI u Ateni.

Izbornik naše nacionalne vrste Pero Tadić rekao je da Hrvatska ima mladu, perspektivnu generaciju boksača od kojih su Filip Palić, Jetiš Bajrami, Borna Katalinić i Josip Jalušić, potencijalni olimpijci i korisnici stipendija HOO-a, a po Tadiću i mogući osvajači medalja na EP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mateša podržao je sva nastojanja organizatora u nasojanju da što bolje organizairaju ovu značajnu sportsku manifestaciju zaželivši da se grad Pula profilira u amaterski i profesionalni boksački centar u Hrvatskoj. Čelnici HOO-a podržali su ideju o javnoj prezentaciji projekta ´Pula 2004.´, koja će se održati sredinom veljače u Puli, točno godinu dana prije početka Europskog prvenstva, na kojoj će se javnost upoznati sa iznimno složenom i sveobuhvatnom organizacijom ovog prestižnog natjecanja.

Nakon sastanka s izaslanstvom HBS-a predsjednik Mateša se sastao i sa izaslanstvom grada Vrbovsog u kojem su bili gradonačelnik Anton Mance, član Poglavarstva Dražen Mufić i voditelj projekta izgradnje zimskog i planinskog centra Vrbovsko ? Bijela Kosa Josip Modrić. Upravo je realizacija projekta zimskog planinskog centra bila i glavna tema razgovora u kojem je predsjednik Mateša u ime HOO-a dao podršku razvoju Gorskog Kotara kroz program športsko-rekreativnog i turističkog projekta grada Vrbovsko za izgradnju spomenutog centra. Mateša je naglasio kako je HOO spreman aktivno sudjelovati u promociji projekta koji ima veliki razvojni značaj za grad Vrbovsko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara