PUNO BITNIJE OD NOGOMETA "Treneru, oprostite, ali ja idem spasiti nečiji život"

PUNO BITNIJE OD NOGOMETA "Treneru, oprostite, ali ja idem spasiti nečiji život"

Foto: Venlo

NIZOZEMSKI VVV Venlo ovog vikenda gostuje PSV-u, vodećoj momčadi lige. Kao da samo gostovanje u Eindhovenu nije dovoljno težak izazov, Venlo će protiv PSV-a zaigrati bez jednog od najboljih igrača.
 
Lennart Thy propustit će utakmicu, ali ima sjajno opravdanje - odlučio je spasiti nečiji život. Njemački napadač rekao je treneru Mauriceu Steijnu da ovog puta ne računa na njega.
 
Thy je prije nekoliko godina, dok je igrao u Werderu, dao DNK koji se čuvao u bazi, a sve kako bi, ako se DNK bude podudarao, mogao pomoći nekome oboljelom od leukemije.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nedavno je dobio informaciju da se njegov DNK savršeno podudara s genima pacijenta koji se bori za život i odmah se odazvao.
 
"Nikad ovakvo nešto nisam doživio. Prvo sam bio šokiran, pomislio da nešto nije u redu sa samim Lennartom. Onda mi je objasnio da možda može spasiti ljudski život. Izgubit ćemo ga na neko vrijeme, iako nismo osigurali ostanak. Znamo da je Lennart jedan od naših najboljih igrača, no ovo je puno važnije od nogometa", rekao je njegov trener Steijn i dodao:
 
"Lennart je vrlo inteligentan tip, društven, ovo mu je baš nalik... On razmišlja i o stvarima izvan nogometa. Nadam se da će doista pomoći i spasiti taj život. Ono što je već uradio je to što je skrenuo pozornost na tu bolest. Jako sam ponosan na njega."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara