Radimir Čačić novi predsjednik HTS-a

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić izabran je na današnjoj izvanrednoj Izbornoj skupštini u zagrebačkom hotelu Opera za novog predsjednika Hrvatskog teniskog saveza (HTS).

Na toj dužnosti Čačić će naslijediti Slavena Leticu, koji je prije dva mjeseca zbog problema sa realiazije projekta Hrvatske teniske Akademije podnio neopozivu ostavku, a ona mu je danas jednoglasno prihvaćena od izaslanika Skupštine.

Čačić (53) je bio jedini kandidat za predsjednika, a na glasovanju je dobio 33 glasa, dok su dva izaslanika bila protiv, a jedan suzdržan.

Čačić je, sukladno važećem Statutu, za prvoga dopredsjednika imenovao čelnika Zagrebačkog teniskog saveza Jozu Ivičevića-Bakulića, dok je poziciju drugoga dopredsjednika ostavio otvorenim, a namijenio ga je predsjedniku teniski najuspješnije županije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored njih, u novi Upravni odbor HTS-a ušli su zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, Hrvoje Kačer iz Splita, Slavko Rasberger iz Umaga, Alberto Krasnić iz Osijeka, Davor Brkić iz Varaždina, Željko Đurđina iz Koprivnice, te Josip Ergović iz Našica.

Radimir Čačić bit će sedmi predsjednik HTS-a, a prije njega tu su dužnost obnašali: Hrvoje Šarinić, Stanko Bick, Jurica Malčić, Niko Bulić, Suad Rizvanbegović i Slaven Letica.

U svom prvom obraćanju Skupštini kao novi predsjednik Radimir Čačić je naglasio da će sve svoje snage usmjeriti ka stvaranju jednistva u teniskoj organizaciji, koja se nalazi na prekretnici jer kako je rekao ´živimo u vremenu kada naši vrhunski tenisači napuštaju svjetsku scenu, a na njihova mjesta dolaze mladi´. Čačić je izabran na četiri godine, ali je izrazio spremnost da odstupi i nakon dvije godine, ukoliko to budu tražili članovi Skupštine, dodavši kako se nada da će duže biti ministar u Vladi RH, nego čelni čovjek HTS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara