Rađa: Sve je bolje, osim da idemo Srbima na noge

Rađa: Sve je bolje, osim da idemo Srbima na noge

Foto: Hina

HRVATSKA košarkaška reprezentacija igrati će kvalifikacijski turnir za Rio u Torinu protiv domaćina Italije i Tunisa.
 
 
U drugoj podskupini  skupini su Grčka, Meksiko i Iran, a prve dvije reprezentacije igrati će polufinale (A1 B2 i A2 B1). Samo pobjednik kvalifikacija ide na Olimpijske igre.
 
Domaćini preostala dva turnira su Srbija i Filipini. Srbija će u Beogradu igrati protiv Angole i Portorika, a zatim čekati najboljeg iz skupine u kojoj su Japan, Češka i Latvija. Francuzi su veliki favoriti na Filipinima. Kvalifikacijski turniri održat će se od 4. do 10. srpnja.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Za komentar ždrijeba zamolili smo prvog čovjeka struke u hrvatskoj košarci, Dina Rađu.
 
''Strašna grupa, jako teška, no nemojmo podcjenjivati ni ostale skupine. Srbi naizgled imaju najlakši posao, no tamo je uvijek nezgodni Portoriko, a i Češka, koja nas je razbila 30 razlike na Euru. Italija i Grčka su moćne, jake reprezentacije, no uvjeren sam da se s njima možemo ravnopravno nositi. Bilo bi puno teže da idemo u Beograd na noge Srbiji. Tunis ne ni smio biti problem, kao ni Meksiko i Iran, no Talijani i Grci također znaju da ne smiju napraviti pogrešan korak. Nismo mi tako loši. Istina, na Euru se dogodio debakl, no bilo je tu više faktora. Da se nije Bogdanović ozlijedio, nema šanse da bi mi izgubili od Grčke. Domaći teren nam ionako nije bio neka prednost. Ništa, bit će teško, ali ukazala nam se prilika koju nismo očekivali i na nama je da napravimo sve kako bi otišli u Rio. Najvažnije je sad pronaći izbornika i krenuti s planom'', rekao nam je Rađa.
 
Tko će voditi momčad u borbi za Olimpijske igre?
 
''Što se tiče izbornika, mogu vam reći da će se to pitanje uskoro riješiti. U veljači imamo sastanak Stručnog savjeta na kojem će to pitanje biti na tapetu. Što se tiče imena, o njima zasada ne bih, no sa Stojkom sam već o tome razgovarao i imamo neke ideje. Bit će sve u redu.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara