Rajevac: Cijeli svijet navija za Ganu

Totalsport
Foto: AFP

SRPSKI 56-godišnji nogometni trener Milovan Rajevac uživa u sjajnoj godini na poziciji izbornika Gane. Nakon finala Afričkog kupa nacija, doveo je ''crne zvijezde'' do četvrtfinala Mundijala u Južnoafričkoj Republici.

Gana je jedina od šest afričkih selekcija koja je prošla natjecanje po skupinama na prvom Svjetskom prvenstvu u povijesti koje se održava na afričkom kontinentu. Uspjela je Gana nakon toga napraviti i novi uspjeh, svladavši u osmini finala SAD nakon produžetaka sa 2:1. Tako je Gana postala tek treća afrička momčad u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, nakon Kameruna 1990. i Senegala 2002. godine.

"Cijeli svijet gleda utakmice na Svjetskom prvenstvu, a Gana je među osam najboljih na svijetu. Dobar nogomet na cijeni je na svakom kontinentu. Gana sada uživa podršku cijelog svijeta jer je jedina afrička reprezentacija koja je ostala u konkurenciji na prvenstvu", izjavio je Rajevac za Canadian Press.

"Čestitam mojim igračima jer su imali dovoljno snage za pobjedu. Baš nam je snaga trebala u produžecima, a moji igrači su je pronašli. Na Afričkom kupu nacija su naučili kako treba igrati važne natjecateljske utakmice. Tamo smo igrali u finalu. Nadam se da na Mundijalu možemo i dalje od četvrtfinala", zaključio je Rajevac.

Gana će u četvrtfinalu igrati protiv Urugvaja 2. srpnja u Johannesburgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara