Ramos za godinu dana Tottenhamu odnio 17 milijuna, možda i puno više...

Ramos za godinu dana Tottenhamu odnio 17 milijuna, možda i puno više...

ŠPANJOLSKI nogometni trener Juande Ramos proveo je na klupi Tottenhama ravno 362 dana. Za to su vrijeme čelnici kluba u trenersku figuru uložili najmanje 17 milijuna eura.

Ramos je iz španjolske Seville stigao 28. listopada prošle godine. Tri dana prije svog prvog rođendana na klupi najuren je jer je režirao najgori prvenstveni start kluba s White Hart Lanea od 1912. godine.

Nevjerojatno je, međutim, da će jednogodišnje trenersko pitanje vodstvo londonskog kluba koštati najmanje 16 milijuna eura, a vjerojatno i daleko više.

Ne računajući kompenzaciju koju su isplatili Nizozemcu Martinu Jolu prošle jeseni nakon što su ga otpustili, zbog Ramosa je predsjednik Daniel Levy u vjetar bacio ogroman novac. Najprije, Sevilli su na ime odštete, jer su ga uzeli dok je bio pod ugovorom, trebali isplatiti oko tri milijuna funti.

Nadalje, Ramos je u Londonu radio za godišnju plaću od 7,3 milijuna eura, čime je bio četvrti najplaćeniji trener na svijetu tijekom prošle sezone. Ispred njega bili su samo Jose Mourinho (uvjerljivo, zbog kompenzacije koju mu je isplatio Chelsea), Fabio Capello i Alex Ferguson.

Zbog subotnjeg otkaza su, jasno, Levy i suradnici morali tražiti novog trenera. Našli su ga u Harryju Redknappu. On je pak bio pod ugovorom s Portsmouthom. Da bi ga raskinuli, morali su dati novih pet milijuna funti.

Na koncu, otkaz koji su mu uručili u kasnim večernjim satima ponovno će ići na štetu kluba. To znači da će raskid ugovora Engleze jako puno koštati. Pogotovo ako će Španjolac tražiti isplatu za sve četiri godine ugovora koji je imao.

Svemu treba dodati i plaću za novog trenera, koja ne bi bila potrebna da trener nije mijenjan.

Svi Tottenhamovi rashodi na trenere unatrag godinu dana (u milijunima eura):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odšteta za otkaz Martinu Jolu - ?

Odšteta Sevilli za Juandea Ramosa -3,6

Plaća Juandeu Ramosu za godinu dana - 7,3

Odšteta Portsmouthu za Harryja Redknappa - 6

Odšteta za otkaz Juandeu Ramosu za preostale tri godine ugovora - 21,9(?)

+

Plaća Harryju Redknappu - 3,6 po godini

Sveukupno  42,400.000€ (?)

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara