"Rangersima s Pršom kao kapetanom nedostaje vođa"

BARRY FERGUSON, kapetan Rangersa i playmaker momčadi, nije samo ključni čovjek na terenu kada je u pitanju distribucija lopti i razigravanje momčadi, nego i kada suigrače treba potaknuti na bolji pristup i veći angažman na terenu, kao i kad na njih treba podviknuti kad ne prikazuju dovoljno, kao što je to bio slučaj na posljednje dvije utakmice protiv "davljenika" Dunfermlinea i Dundee Uniteda, kada je momčadi upravo to nedostajalo, tvrdi škotski Eveningtimes.

"Dado Pršo je u Fergusonovom odsustvu preuzeo kapetansku vrpcu i iako se njegova predanost i angažman ne mogu osporiti, na terenu je vidljivo da njegovi problemi s koljenom imaju ogromnog utjecaja na njegovu sposobnost da pokaže više.", podsjeća se u tekstu.

"Ali, u pogledu djelovanja na momčad, moglo se vidjeti kako Pršo nijednom nije niti podviknuo na igrače ili ih ohrabrio. Kada je Dunfermline izjednačio, Pršo, niti itko u momčadi nije mogao dignuti momčad koja se jednostavno slomila nakon što je primila pogodak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to se napominje kako jer Ferguson prošle godine, kada zbog ozljeda nije igrao u skladu sa svojim mogućnostima, svejedno uvijek vrlo energično davao do znanja suigračima kada ne bi bio zadovoljan, "ukratko, ponašao se kapetanski".

Pršo možda u očima škotskih novinara ne iskazuje dovolje liderske kvalitete, ali se barem ne treba bojati za mjesto u momčadi, jer su Gersi u prve dvije utakmice iskazali neefikasnost koja je dovoljan znak da im je potrebna igra s dva napadača.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara