OI TOKIO

Ranteš odveo Hrvatsku na postolje na prvom Europskom BMX prvenstvu

Ranteš odveo Hrvatsku na postolje na prvom Europskom BMX prvenstvu
Foto: PR

NA PRVOM Europskom prvenstvu u BMX-u, održanom u Švicarskoj, najbolji hrvatski vozač BMX-a Marin Ranteš osvojio je srebrnu medalju. Ranteš je odlično odvozio obje kvalifikacijske vožnje te se kvalificirao u finale kao šesti. U finalu je morao pokazati puno više trikova.

"Finalna vožnja mi je bila kompletna u glavi, znao sam ju napamet. Bio sam potpuno opušten i siguran u sebe da mogu odvoziti sve kako sam zamislio. Od prvog do zadnjeg zamišljenog trika odvozio sam savršeno što me dovelo do drugog mjesta. Napravio sam 720 tailwhip, backflip barspin to tailwhip, triple barspin, 540, flair tailwhip, frontflip... Iznimno sam ponosan što sam odvozio bez greške i što sam se predstavljajući Hrvatsku na prvom održanom prvenstvu popeo na pobjedničko postolje", izjavio je Ranteš nakon preuzimanja medalje.

Sljedeća postaja mu je Amerika, gdje se priprema za zadnji stop Svjetskog kupa i Svjetsko prvenstvo koje se održava početkom studenoga u Kini u Chengdu. To će biti ključna postaja za Tokio 2020.

"Osjećam se i više nego spremno, jedva čekam Kinu da napravim još dobrih rezultata, a s dobrim rezultatima Tokio 2020 mi ne može promaknuti", dodao je Ranteš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara