Rapaić - Čovjek koji može spasiti prijelazni rok

U PRIJELAZNOM roku, koji je otvoren 1. siječnja, a traje još 18 dana, ne događa se ništa zanimljivo osim pucanja po šavovima državnog prvaka, što je više žalosno nego zanimljivo.

Prvih desetak dana prijelaznog perioda obilježili su anonimci "koji prokleto nalikuju" na Carlosa. Po frizuri valjda.

Jedini čovjek koji može označiti zimski prijelazni rok jest Milan Rapaić, izjalove li se Mikiju sve inozemne opcije.

Dinamo, najveći favorit za osvajanje prvenstva, ionako ima najjaču momčad koju nije trebalo naročito pojačavati samo za HNL. U Europi, podsjećamo, nisu prezimili. Stigao je izvjesni Krivić iz Brotnja, te Poldrugač iz Zagreba. Otišlo je nekoliko igrača koji nisu uspjeli pronaći svoje mjesto u prvoj postavi. Jedini zvučniji, ali očekivani, odlazak mogao bi biti onaj Vladimira Petrovića, uspije li naći klub.

Vezano uz Hajduk svašta se spominjalo (odlazak Pletikose u Arsenal, Ajax nudi pola Amsterdama za Srnu itd.), no dogodilo se nije ništa osim dolaska Zambijca Nosfwua, koji iza sebe ima impresivne statistike, no kako je prvenstvo Zambije za nas misterij, upitno je o kakvom se igraču radi. Otpao je čak i igrač Maribora Amir Karič, s kojim se dugo kontaktiralo.  

U Varteksu ništa novo. U Cibaliju je pristigao Čutura iz Dinama, a otišao nije nitko. Kamen Ingrad - također ništa novo, osim odlaska Perkovića u Zagreb.

Slaven Belupo trgovao je s drugoligašima. Dvojicu igrača doveo je iz Koprivnice, a još jednog planira dovesti iz Podravca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je u zimskom prijelaznom roku očito odustao od borbe za Ligu za prvaka. Zagreb su napustili prvotimci Milinović (Rijeka), Poldrugač (Dinamo) i Osibov (Hapoel Petah Tikva). Možda će još otići i Duro, Hasančić, Šimić, Verhas i Stavreski. Stigao nije nitko, a spominju se imena Čižmeka i Jeličića. Šteta što se prvak tako brzo raspao. No to je HNL.

Iako Zagrebu nedostaju svega dva boda za šesto mjesto koje vodi u gornji dom lige, vjerojatnije je da će se prvak ove godine boriti za ostanak u ligi. Tim više što Rijeku, Osijeka, Šibenik i Pomorca nije napustio nitko bitan, a većina ih se koliko - toliko pojačala.

U Rijeku su stigli Milinović (Zagreb), Halilović (Ljubljana) i Ramadani (pričuva Siene).

U Osijek je stiglo troje otpisanih iz Dinama (Turina, Mešanović, Lalić), a dovedeno je i pojačanje s istoka, dojučerašnji igrač Spartaka iz Subotice Mezedi, te Buljat iz Furtha. Osijek razmišlja o dolasku Igoru Cvitanoviću.

U Šibeniku nema bitnijih novosti osim odlaska Žilića u Izrael, no još nekolicina igrača mogli bi napustiti klub.

U Pomorac bi iz Šibenika mogao stići Jović, a razmišljaju i o dovođenju Jarneića iz Orijenta te Križanovića iz Cibalije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara