Rasberger: Ako se Čačić povuče, možemo razgovarati

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

RADIMIR ČAČIĆ danas bi na sastanku Upravnog odbora HTS-a trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika HTS-a. Zbog pritisaka koji su uslijedili nakon što je u Mađarskoj skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, te je slučaj ušao u sudsku proceduru, Čačić je javno objavio da će otići iz Saveza, zatraži li Skupština isto od njega.

Danas u 12 sati u Gundulićevoj će zasjedati Upravni odbor, koji ne može smijeniti starog niti izabrati novog predsjednika. To je dužnost Skupštine, no sudeći po tonovima koje dobivamo uoči sastanka, jasno je da će Radimir Čačić biti glavna tema. U odboru ima onih koji su opasnost za Čačićevu većinu, jer prema nekim informacijama, predsjednik se sprema ostavku ponuditi samo formalno, s obzirom da ga potrebna masa ipak podržava. No, pritisak na Čačića dolazi od strane Zlatka Mateše i HOO-a, što nije zanemarivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusti li Čačić uzde HTS-a, nakon osam godina, koliko je na mjestu predsjednika, na površinu će meteorski isplivati ime Slavke Rasbergera. Dakako, neće nekadašnji boss Umaga koji je pokrenuo istarsku ATP priču i kroz 20 godina doveo je u ekskluzivne okvire biti jedini kandidat, ali će svakako biti najozbiljniji. Nakon što mu je propao plan da i službeno preuzme umaški turnir, pa je jedna priča neslavno završena, a turnir je dobio novog direktora Vanju Božičkovića, Rasberger je spreman za nove projekte. Ne treba isticati kakve veze Slavko ima u teniskom svijetu, uključujući i odnos s predsjednikom ITF-a.

"U ovom je trenutku iluzorno razgovarati o tome, jer ne želim nikakve konfrontacije. Ako se Čačić povuče, onda možemo razgovarati.", rekao nam je Rasberger uoči početka sjednice Upravnog odbora, nakon kojeg se očekuje i službeno priopćenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara