Rasprodan trajekt Armade za Split, iskrcavanje u Sjevernoj luci

Rasprodan trajekt Armade za Split, iskrcavanje u Sjevernoj luci

Foto: Pixsell / G. Kovačić 

TRAJEKT "Zadar" kojim tisuću navijača Rijeke putuje na derbi u Split (subota, 17 sati), rasprodan je u rekordnom roku. U klubu navijača Armada zaključili su prodaju aranžmana za izvanrednu brodsku liniju. Trajekt kreće za Split u petak, u 22 sata, a povratak u Rijeku je u nedjelju u jutarnjim satima. Hajduk je navijačima Rijeke osigurao 1245 ulaznica za južnu tribinu.

Navijači i kruzer - nespojivo

Trajekt s navijačima Rijeke mogao bi umjesto u splitskoj gradskoj luci, pristati u Sjevernoj luci. U Lučkoj upravi u Splitu uvjereni su da je to bolje rješenje.

U subotu im stiže i jedan kruzer pa će u luci uz redoviti promet vladati poprilična gužva. Posljednje što im treba je to da u luci šetaju navijači s kordonom policije u osiguranju.

U slučaju da navijači stignu u trajektnu luku, trebalo bi ih "sprovesti" preko gradskog središta u kojem se okupljaju navijači Hajduka pred utakmicu. Stoga i zbog sigurnosnih razloga to vjerojatno ne bi bilo dobro rješenje.

U Lučkoj upravi istaknuli su da moraju poštovati međunarodne standarde sigurnosti. U stalnom su kontaktu s policijom, ali zasad još ništa nije definitivno dogovoreno.

Sjeverna luka ima još jednu prednost, a to je blizina mjesta osiguravanja susreta, odnosno Poljuda. Preko Kopilice i Brodarice navijači mogu doći do stadiona za pet minuta.

200 interventnih policajca za Riječane

U policiji također smatraju da je Sjeverna luka idealno pristanište za navijače Rijeke. U osiguranju će biti angažirana kompletna Interventna jedinica iz Splita od 100 ljudi, a očekuje se i pomoć još četiriju vodova po 25 ljudi iz drugih policijskih uprava. Policija prati razvoj situacije i broj pripadnika interventnih postrojbi prilagodit će interesu navijača za subotnji susret.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara