Raspuštaju se "ultrasi" Deportiva

Raspuštaju se "ultrasi" Deportiva
RADIKALNA skupina navijača Deportivo La Corune pod imenom "Riazor Blues" raspustit će se pod pritiskom javnosti koja ih okrivljuje za smrt jednog od navijača kluba iz Galicije.

Manuel Rios Suarez preminuo je od ozljeda u napadu momaka iz skupine "Riazor Blues" nakon dvoboja Kupa Kralja u Santiago Composteli u utorak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svjedoci navode da je Suarez (31) nastojao zaštiti dječaka u dresu Compostelle kojeg su napali razjareni "Riazor Blues", a potom je i sam bio napadnut od strane jednog navijača. Kada ga je više puta udario, kaže očevidac, stao mu se ispričavati jer je uvidio da se radi o navijaču Deportiva, no Suarez je ubrzo pao u komu i preminuo je prije negoli je došao u bolnicu.

Glasnogovornik navijačke skupine objavio je raspuštanje, priznavši krivnju za Suarezovu smrt.

"Skupina je ionako izvan kontrole posljednjih godina. Možda smo se na ovaj korak trebali odlučiti ranije, jer nogomet ne može biti izlika za nasilje prema protivnicima i svojima. Svatko tko se krije među nama sa nečasnim namjerama koje nemaju veze sa nogometom, to više neće moći činiti", kazao je glasnogovornik "ultrasa".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara