Rasulo u Zadru: "Bili smo marionete ministra Kalmete i gradonačelnika Vrančića"

Foto: Jure Mišković, Andrija Lučić / Cropix

DAN nakon što su ispali iz regionalne NLB lige porazom od Hemofarma u KK Zadar održana je press konferencija na kojoj je v.d. direktora kluba Nebojša Belić podnio neopozivu ostavku.

Belić je prozvao i ljude koje smatra krivima za stanje u klubu koji će prvi puta od njenog osnutka napustiti NLB ligu.

"Davali smo sve od sebe da izvučemo klub iz teške situacije, ali nismo mogli protiv odluka koje se donose izvana. Bili smo samo marionete. I vrapci na grani znaju da su gradonačelnik Vrančić i ministar Kalmeta donosili sve bitne odluke. Klub je postao politički instrument, utjecaj politike bio je prevelik", rekao je Belić, prenosi portal ezadar.hr.

Revizija je utvrdila da KK Zadar duguje četrdesetak milijuna kuna, ali još uvijek nije utvrđen krivac za nastali dug. Belić je dodao kako su nekoliko puta pokušali o tome raspravljati na Upravnom odboru, ali bezuspješno.

Što će se dalje događati sa košarkaškim velikanom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To treba pitati one koji zapravo upravljaju klubom. Ostavku sam podnio prije desetak dana, ali nisam htio dizati prašinu dok se momčad borila za ostanak. Spreman sam pomoći svom nasljedniku tko god došao na ovu funkciju. Ispadanje iz lige ne treba shvaćati kao kraj kluba, važnije nam je bilo očuvati njegov opstanak nego status NLB-ligaša", dodao je Belić.

Svijetla budućnost leži u omladinskom pogonu

"Sve što je dospodin Belić rekao je istina, nije ništa lagao. U mjesec i pol dana koliko smo ovdje, vidjeli smo da je Zadar najlošija momčad u NLB-u i to je činjenica. Rekli smo da nam trebaju pojačanja, stigao je Downey koji nam je donio dvije pobjede, ali to je malo za igrača njegove cijene. Njegova cijena bila je dogovorena prije nego što smo mi došli i klub. Downeyju bi bilo bolje da se bavi nekim individualnim sportom, imali smo dosta problema s njim", nadovezao se sportski direktor Branko Skroče koji je otkrio kako je planirani budžet kluba od pola milijuna eura probijen za dvostruko veću cifru.

"Ne znamo koliki je budžet bio na početku sezone, ali odavno smo ga probili dolascima i odlascima igrača. Downeyja smo platili tri puta više nego što mu je nudio belgijski Oostende. Ostali igrači imaju pristojne ugovore, a uoči Hemofarma platili smo im i dio dugovanja, pa me čudi njihova nezainteresiranost na tako važnoj utakmici", objasnio je Skroče te najavio kako će tražiti da se s američkim košarkašima raskinu ugovori, a u Ligi za prvaka trebali bi igrati domaći igrači. "Planiramo popraviti kvalitetu omladinskog pogona, kako bismo svake godine imali po dva igrača u seniorskoj momčadi", najavio je Skroče.

Vrančić: Nismo se dovoljno miješali u rad kluba

Nije dugo čekao odgovor gradonačelnika koji je već za poslije podne sazvao pressicu na kojoj je odgovorio na navode iz KK Zadar.

"Stavljen sam u situaciju da se branim, ali ne znam od koga niti od čega. Otkada je Grad postao glavni sponzor kluba, osvajani su mnogi trofeji i igrale završnice europskih kupova. Kao sukrivac za ovo stanje spominje se i stranka HDZ, koja s ovime nema ništa, već samo Grad na čijem čelu je ta stranka", rekao je gradonačelnik Vrančić, prenosi isti portal.

"Klub je od Grada ove sezone dobio 7 milijuna kuna, učinili smo sve da spasimo klub od potonuća. Što se tiče optužbi na račun mene i ministra Kalmete, mislim da je situacija upravo obrnuta. Mislim da se nismo dovoljno miješali u rad kluba. Grad i politika nikada nisu određivali trenere i igrače, to je radila struka. Sve do ove zime nisam se miješao u rad kluba, ali osjetio sam da moramo reagirati nakon što je klub ostao bez predsjednika, direktora i trenera", dodao je Vrančić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara