REAL BOLJI OD BRAZILA Selecao ima pet, a Los Blancos šest naslova prvaka svijeta

REAL BOLJI OD BRAZILA Selecao ima pet, a Los Blancos šest naslova prvaka svijeta

Foto: Marca

POBJEDOM nad Gremiom 1:0 u finalu klupskog SP-a, Real je šesti put postao prvak svijeta i tako srušio rekord reprezentacije Brazila te postao i službeno najbolja nogometna momčad na svijetu.

Da bi dominacija madridskog kluba nad brazilskim nogometom bila potpuna, Real je do rekordnog svjetskog naslova došao upravo protiv brazilskog predstavnika i prvaka Južne Amerike. 
 
Prelaskom u novi milenij, natjecanje za klupskog prvaka svijeta promijenilo je ime, format i broj sudionika.
 
Ali sve titule osvojene prije 2005., do kada su za svjetski naslov prvaci Europe i Južne Amerike igrali prvo dvije utakmice, kod kuće i u gostima, a zatim samo jednu utakmicu za Interkontinentalni kup u Tokiju ili Yokohami, FIFA je proglasila jednako vrijednima kao i one nakon što je natjecanje postalo Klupsko SP.
 
Real je osvojio po tri naslova u obje inkarnacije natjecanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prvi 1960. protiv urugvajskog Penarola u dvije utakmice. Ali na novi svjetski naslov čekali su čak 38 godina, kada su pobijedili Vasco da Gamu u Tokiju. Treći put osvojili su ga 2002. trijumfom nad paragvajskom Olimpijom.
 
Real dominira posljednjih godina u novom formatu natjecanja, jer osvojio ga je tri puta u posljednje četiri godine, protiv San Lorenza, Kashime i jučer Gremija na klupskim SP-ima u Maroku, Japanu i UAE-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara