LIGE PETICE

Real ga je platio 220 milijuna eura. Dok mu se suigrači bore za naslov, on radi ovo

Real ga je platio 220 milijuna eura. Dok mu se suigrači bore za naslov, on radi ovo
Foto: Gulliver / Getty Images

GARETH BALE po tko zna koji put pokazao je da ga nije briga za suigrače i klub koji ga bogovski plaća da sjedi na klupi.

Dok su se igrači Reala kod Granade grčevito borili da sačuvaju vodstvo za pobjedu (2:1) kako bi tri kola prije kraja La Lige došli na korak do naslova prvaka, Bale se na klupi smijao, zijevao i gledao kroz dalekozor koji je radio od toaletnog papira.

Španjolski novinari i službene osobe koji su bili na stadionu svjedoče da Bale velikim dijelom možda najvažnije utakmice sezone uopće nije gledao prema terenu na kojem se odvijala napeta i za Real ključna borba.

Bale je tako još jednom razbjesnio navijače Reala, koji su ogorčeni kako se ponaša nogometaš od kojeg se tražilo da postane nasljednik Cristiana Ronalda kada je ovaj 2018. otišao u Juventus. Umjesto toga Bale je postao najveće razočaranje i promašaj u povijesti Reala s obzirom na očekivano i uloženo, a to je jako puno. 

Osim povijesno visoke odštete koju je platio za njega 2013., kada je Tottenhamu dao 101 milijun eura i tako učinio Balea prvim nogometašem u povijesti za kojeg je plaćen deveteroznamenkasti iznos, Real Baleu daje 17 milijuna eura plaće svake godine. Ukupno je, dakle, na njega do sada potrošio 220 milijuna eura, ali bez premija i bonusa. 

Zauzvrat dobiva vječno ozlijeđenog i nezainteresiranog tipa koji ni nakon sedam godina u Madridu ne zna složiti rečenicu na španjolskom i kojem je jedino bitan golf.

Više od svega toga, navijače Reala najviše smeta što Bale ne želi otići iz Reala usprkos tome što ne igra i što se na klupi ponaša ovako. Od devet utakmica nakon nastavka sezone igrao je na samo dvije, dok mu je ovo bila peta zaredom koju je prosjedio na klupi. 

Bale planira sve do ljeta 2022. i kraja ugovora s Realom biti na sprdnju spremna te najskuplja rezerva na svijetu.

U prošlom kolu, tijekom utakmice protiv Alavesa, također ključnog meča u mrtvoj trci za naslov s Barcelonom, Bale je također ukrao šou ponašanjem na klupi. Pravio se da spava ležeći, a zaštitnom maskom, koju mora nositi preko usta i nosa zbog pandemije koronavirusa, prekrio je oči.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara