Real Madrid zbog Hrvata prijeti istupanjem iz lige

Real Madrid zbog Hrvata prijeti istupanjem iz lige
Foto: screenshot

NAKON ŠTO SU košarkaši Barcelone osvojili španjolski Kup kralja pobijedivši Real 94:93 košem Ante Tomića 1,2 sekunde prije kraja, Kraljevski klub zaprijetio je istupanjem iz lige.

Povod za to je baš Tomićev koš, koji su suci priznali, iako lopta nije prošla kroz obruč, dosudivši silaznu putanju. Pregled snimke ostavlja dojam da su pogriješili i da su u Realu s pravom ogorčeni.

Real je zbog svega od ACB lige zatražio službenu ispriku te najavio mogućnost istupanja iz lige ako tu ispriku ne dobiju.

"Ove sudačke pogreške odlučile su dva finala kupa", objavio je Real na društvenim mrežama uz snimku sudačkog previda u završnici lanjskog finala, iza koje je išla snimka Tomićeva pobjedničkog koša.

Izgleda da je u košarkaškom svijetu postalo popularno prijetiti istupanjem iz lige nakon sudačke krađe. Prošlog je tjedna isto učinio Olympiacos nakon polufinala kupa protiv Panathinaikosa te najavio priključenje ABA ligi. Jer valjda misle da je na prostorima bivše Jugoslavije uvijek sve čisto i nikad se nitko nije bunio na suđenje niti bilo kakav drugi incident. 

To se neće dogoditi, ali zanimljivo je da je Real došao na istu ideju, makar bi se Kraljevski klub vjerojatno priključio nekoj atraktivnijoj i zemljopisno bližoj ligi.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara