Real protjerao Ancelottija zbog jednog igrača: "Nastao je kaos"

Real protjerao Ancelottija zbog jednog igrača: "Nastao je kaos"
Foto: Getty Images

RIJETKO bijesan, Carlo Ancelotti slovi kao jedan od smirenijih trenera starije nogometne garde. Sklon samokontroli, uvijek je taktično i bez povišenih tonova rješavao sukobe i prepirke.

Međutim, zbog Garetha Balea njegovi su osjećaji ipak nadvladali razum. Možda i opravdano, ali zato ga je Realov predsjednik Florentino Perez smijenio krajem svibnja 2015. godine. 

"Altruizam je zbog više čimbenika važan za momčadsku harmoniju. Ako me nešto izluđuje, to su onda egoisti. Doživio sam nekoliko trenutaka kada igrač treba dodati, ali ipak bezrazložno bude sebičan i ostane dosljedan svojim egoističnim interesima. Zbog toga sam čak jedanput platio svojom glavom", otkrio je Napolijev trener Carlo Ancelotti na tiskovnoj konferenciji uoči nedjeljnog prvenstvenog okršaja s Parmom.

Glavom je platio zbog Garetha Balea, a pojasnio je i zašto.

"Bale je razlog zbog kojeg sam morao napustiti Real Madrid. Odlučio sam ga zamijeniti tijekom utakmice s Valencijom. Bio je u prigodi da proigra Karima Benzemu, ali pucao je i uništio priliku za siguran gol. Odmah sam ga zamijenio. Ubrzo je nastao kaos. Predsjednik je poludio. Previše altruizma čak i škodi. Napadačima je potreban određeni egoizam, ali ne kao u Baleovu slučaju protiv Valencije", zaključio je Carlo Ancelotti lekciju o egoizmu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara