Realov predsjednik ucijenjen ultimatumom: "Ili Mourinho ili ja"

Realov predsjednik ucijenjen ultimatumom: "Ili Mourinho ili ja"
Foto: Getty Images

ŠPANJOLSKI mediji posljednjih dana svakodnevno tvrde kako je Jose Mourinho prvi favorit nakon sve izglednije smjene Santiaga Solarija.

Međutim, sve je aktualnija i informacija kako je Realov predsjednik Florentino Perez ucijenjen. 

Sergio Ramos, uz Marcelovu podršku, zaprijetio je odlaskom bude li Jose Mourinho vraćen na šefovsku poziciju stručnog stožera kojim je već predsjedao između 2010. i 2013. godine.

"Ili Mourinho ili ja", navodno je Sergio Ramos poručio Florentinu Perezu.

Mourinhov i Ramosov odnos, prema pisanju španjolskih medija, slovi kao izuzetno zamršen. Premda se težilo tome da se interni sukobi zataškaju, španjolski mediji često su pisali o Mourinhovim i Ramosovim prepirkama. S obzirom na kompliciranu prošlost, Sergio Ramos ne podržava Mourinhov povratak. Razloga je nekoliko.

Joseu Mourinhu i dalje spočitava nekadašnje srozavanje klupskog ugleda u očima javnosti. Budući da je (bio) sklon ekscesima, Jose Mourinho svojevremeno se ponajviše u negativnom kontekstu - guranje prsta u oko Barcelonina tadašnjeg pomoćnika Tita Vilanove - provlačio kroz španjolske medije. Time je Realov imidž drastično opadao. Zamjera mu i što se nezahvalno ponio prema klupskoj ikoni Ikeru Casillasu. Uglavnom, ne vjeruje kako je Jose Mourinho revolucionar i karizmatik poput Zinedinea Zidanea.

Budući da kao kapetan predstavlja glas svlačionice, Sergio Ramos utječe na mnoge odluke klupske uprave. Svojim utjecajem djelovao je na Lopeteguijev angažman, kao i na Conteovo miniranje. Sada zagovara Solarijev ostanak. Nikako Mourinhov povratak.

Jose Mourinho u trogodišnjem je mandatu između 2010. i 2013. godine s Real Madridom osvojio španjolsko prvenstvo (2012.) te španjolski kup (2011.) i superkup (2013.). Prosječno je po utakmici osvajao 2,3 boda. U 178 utakmica zabilježio je 127 pobjeda, 28 remija i 23 poraza (476:171).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara