BUNDESLIGA

Rebićev suigrač ima bizaran problem: "Svaki put kad diram travnatu površinu..."

Rebićev suigrač ima bizaran problem: "Svaki put kad diram travnatu površinu..."
Foto: EPA

DANNY DA COSTA odigrao je točno 50 utakmica za Eintracht iz Frankfurta prošle sezone. Svaki put kad bi istrčao na travnjak riskirao je da s njega dulje bude odsutan zbog bizarnog razloga.

Naime, desni bek bundesligaša porijeklom iz Angole alergičan je na - travu.

"Svaki put kad padnem, kad dođem u kontakt s travnatom površinom, tijelo me počinje svrbjeti. Na koži se formira osip. Posebno na rukama. Pecka i po nogama, međutim, ne toliko očigledno. Kao dijete imao sam ekcem, ali to nije povezano s ovom situacijom", kazao je Da Costa za Bild.

Rješenje je pronašao, ali ne u potpunosti. Svaku utakmicu igra u dresu dugih rukava, bez obzira na vremenske uvjete. I kad je temperatura viša od 30 stupnjeva, Da Costa jednostavno nema izbora.

Štucne također diže visoko, sve do iznad koljena, kako bi pokrio veću površinu te zaštitio kožu od dodira s travom.

Nike mu ne može pomoći

Bizarnosti tu nije kraj. Nike, kao tehnički sponzor Eintrachta, ne može mu izaći u susret. Prema objašnjenju ljudi iz te kompanije, ne bave se proizvodnjom muških tajica, već se one naručuju posebno.

Tako radi Cristiano Ronaldo u Juventusu, ali on je ipak poseban slučaj. Da Costi ne preostaje ništa nego da se snalazi kao dosad, da sam pronađe rješenje za svoj problem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara