"Regionalnu ligu žele pojedinci željni brze i lake zarade, najveći je gušt biti prvak Srbije!"

"Regionalnu ligu žele pojedinci željni brze i lake zarade, najveći je gušt biti prvak Srbije!"

Tekst: M.Č.
Foto: Screenshot

NAKON što je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić bacio novu udicu klubovima koji bi se trebali natjecati u zamišljenoj regionalnoj ligi, argumentirajući svoju ideju riječima kako će takav projekt na stadione donijeti više gledatelja, više sponzora i više novca od TV prava, oglasili su se i neki od sudionika koji bi, prema Mamićevoj viziji, sigurno bili unutra.

Vodstvo Crvene zvezde, točnije, njen predsjednik Vladan Lukić nedvosmisleno je odbio Mamićev prijedlog riječima kako klub s Marakane zanima samo jaka srpska liga, a oglasili su se i kapetani dvaju najvećih srpskih klubova.

Krstajić: Glavni cilj mora biti poboljšanje kvalitete srpske lige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizanov Mladen Krstajić izričito je protiv regionalne lige, a svoj je stav obrazložio riječima: "Takvo natjecanje nanijelo bi veliku štetu srpskoj ligi u kojoj su ponovno procvjetale sredine poput Kruševca ili Subotice. Uz nas i Zvezdu sudjelovala bi eventualno još i Vojvodina, ali naš glavni cilj mora biti poboljšanje kvalitete srpske lige. Što se tiče pojedinaca koji su zagovaratelji takve ideje, oni samo žele brzu i laku zaradu. Osobno mi je najveći gušt biti prvak svoje zemlje", rekao je Krstajić za Blic, dok je kapetan Crvene zvezde Nikola Lazetić bio nešto fleksibilniji:

Lazetić: Pitanje je kako bi se osigurala sigurnost, i na našem derbiju imamo velikih problema

"Sve bi ovisilo o tome hoće li sudionici uspjeti osigurati uvjete za odigravanje utakmica. U suprotnom, igranje ne bi imalo nikakvog smisla. Gostovanje kod Hajduka ili Dinama svakih dva-tri tjedna bilo bi odlično, ali nisam siguran da si se mogle iskontrolirati navijačke strasti s obzirom na to da ni na našem derbiju ne možemo osigurati potpunu sigurnost gledateljima", zaključio je Lazetić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara