Reja za Talijane već "svetac": Volim teške izazove i situacije

Reja za Talijane već "svetac": Volim teške izazove i situacije

Tekst: T.T.
Foto: Corrieredellosport.it

BIVŠEG trenera Hajduka Edoarda Reju u Rimu već vide kao spasitelja. Lazio je vodio do prve gostujuće pobjede nakon kolovoza 2009. godine, a u razgovoru za Corriere dello Sport iskusni strateg prepričao je svoje dojmove.

"Za definitivne procjene trebat će oko mjesec dana. Nisam se nadao da će odigrati tako dobro u Parmi, nadao sam se remiju kao pozitivnom rezultatu", rekao je Reja.

Nakon velikih problema s ugovorom, zbog kojih je bio u nemilosti trenera Ballardinija, u momčad se vratio Ledesma. I odmah dao važan impuls dobroj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Christian je važan kotačić u momčadi i velik igrač. No, u Parmi su svi dali sve od sebe. Vidio sam želju za borbom za svakom loptom. Čini mi se da smo zaslužili pobjedu. Što se tiče Ledesminog povratka, nisam se konzultirao s predsjednikom Lotitom. Nadao sam se da će biti raspoloživ i smatram ga važnim dijelom momčadi".

Reja je otkrio kako su ga igrači odlično prihvatili. Budući da je kratko s Lazijem, ponudio im je nekoliko mogućih postava, a oni su sami odabrali koja im najviše odgovara.

"Na čelu sam momčadi koja vrijedi najmanje za sredinu ljestvice. Trebali bi imati drukčije izazove, a ne onaj opstanka u ligi. Volim takve ambijente i teške situacije. Motiviran sam i uvjeren da s ovim igračima možemo dobro raditi. Što se tiče Lotita, ne poznajemo se dugo vremena, no prvi dojmovi su pozitivni. Treba znati da ja nisam jednostavan tip i da će on imati vremena da me pobliže upozna", priča Reja uz osmijeh.

U Italiji već ga proglašavaju spasiteljem te odlaze toliko daleko da mu daju epitet sveca. A donedavni stanovnik Splita je svjestan da je klub i dalje u teškoj situaciji. Iako su s tri boda iz Parme skočili na ljestvici, još uvijek ih samo bod dijeli od zone ispadanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara