Reli Monte Carlo - Hrvatska posada spremna za start

Današnjim treninzima Juraj Šebalj i Toni Klinc u Subaru Imprezi WRX započeli su svoj nastup na ovogodišnjem izdanju Monte Carla, prvog relija Svjetskog prvenstva.

Hrvatska posada, koja nastupa u grupi N, isprobala je automobil i dijelom upoznala uvjete koji vladaju na stazi. Na koncu dana zajedno s ostalim učesnicima Šebalj i Kolinc prošli su startnom rampom tradicionalno smještenom ispred slavnog monegaškog Casina. Pravi start jednog od najprestižnijih svjetskih relija, prvog u ovogodišnjem svjetskom prvenstvu je u petak u 8.33 sati kada Sebastian Loeb kreće u obranu naslova. Na startnoj listi nalazi se ukupno 51. posada, a Šebalj i Klinc sa startnim brojem 91. krenut će posljednji.

"Krenuti zadnji ima svojih prednosti i mana. Sigurno da će nam pomoći u izbjegavanju eventualnog jutarnjeg leda, ali istodobno svaki eventualni zastoji gura nas u noć što je prilično otegotna okolnost za vožnju," objasnio je aktualni prvak Hrvatske svoju trenutnu poziciju na startu Monte Carla i najavio oprezan pristup.

"Monte Carlo je specifičan i premda ne očekujemo snijeg i led na sutrašnjim dionicama prve etape rezultat neće biti u prvom planu. Tempo ćemo ubrzavati postepeno jer naš cilj je stići do kraja i prikupiti što više iskustva," kazao je Šebalj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji grupe N hrvatska posada ima 14 konkurenata. Pored Andreja Jereba, aktualnog prvaka Slovenije i Centralno europske zone, na prvom natjecanju sezone startat će i neki od vozača koje je smo imali prigodu na djelu vidjeti u Hrvatskoj. Slovački prvak Tibor Cserhalmi, Čeh Milan Chvojka respektabilni su suparnici, a jedan od favorita u grupi N svakako je prošlogodišnji doprvak klase N Nasser Al-Attiyaha.

Prvog dana koji ove godine započinje i završava u Monte Carlu pred vozačima je 6 brzinski ispita ukupne dužine 118,1 km dok je ukupni zbir kilometara na prvoj etapi čak 508 kilometara.

(Hina) xdl ydl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara