ABA LIGA

Repeša: Ovakav linč kao u Beogradu nikad nisam doživio, ovo je za psihijatriju

Repeša: Ovakav linč kao u Beogradu nikad nisam doživio, ovo je za psihijatriju
Foto: EPA

CRVENA ZVEZDA slavila je i u drugoj utakmici finala doigravanja regionalne ABA lige protiv branitelja naslova Budućnosti sa 107:69 i tako povela s 2:0 u seriji nad ekipom Jasmina Repeše. Za osvajanje naslova i plasman u Euroligu potrebna im je još jedna pobjeda.

> Repešina Budućnost stradala s 38 razlike u Beogradu, Zvezda na korak od titule

Trener Budućnosti Jasmin Repeša čestitao je Crvenoj zvezdi na pobjedi, ali je najveći dio konferencije za medije posvetio temama koje se ne tiču onoga što se događalo na terenu.

Bivši izbornik Hrvatske bio je jako razočaran atmosferom

"Čestitao bih stručnom stožeru i igračima Zvezde na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobjedi, ali, nažalost, za mene je glavna tema nešto sasvim drugo, što nema veze s košarkom", započeo je Repeša priču i nastavio:

"U 57 godina sam prošao sam sve, teške terene, zahtjevne utakmice, s reprezentacijom i na Final Fouru i na prvenstvu. Međutim, ovakav linč nikada nisam doživio, a ni vidio u svom životu! Žao mi je što je to tako. Prije svega zbog košarke, svih vas i nas. Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovdje do završetka. Moram baciti odijelo jer je puno pljuvačke, a to je nešto što vjerojatno nitko ni u Srbiji ne opravdava. Igrao sam derbije u Bologni. Tamo ima tenzija, ali postoji i granica do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo. Najblaže se može se da je ovo za psihijatriju."

Zapitao se ima li uopće smisla igrati u Podgorici

Nakon što je uhvatio zraka, zapitao se i ima li uopće smisla igrati utakmicu u Podgorici nakon onoga što se događalo danas.

"Koliko ima smisla da se igra u Podgorici? Ja to ne vidim. Ovo nema veze sa sportom. Debelo je prešlo granice terena. Trebao sam donijeti sako da vidite na što sliči. Ne znam tko je bilo kojim potezom ili reakcijom na terenu ili van njega napravio nešto da bi zaslužio ovakav linč. Ponavljam, ovim ne umanjujem zasluge Zvezde za pobjedu, zasluženo je 2:0", naglasio je Repeša. 

Tomić odgovorio Repeši

Trenera Zvezde Milana Tomića novinari su pitali da komentira izjavu kolege Jasmina Repeše o "atmosferi linča u dvorani".
''Bavim se samo košarkom. Svatko može dati izjavu kakvu hoće. Budućnost je igrala i protiv Partizana. Jesu li navijači Zvezde možda večeras trebali ne navijati za Zvezdu?'', kratak je bio Tomić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara