Repeša: Srbi bi mogli postati najugodnije iznenađenje EP-a

Repeša: Srbi bi mogli postati najugodnije iznenađenje EP-a

HRVATSKI izbornik Jasmin Repeša u razgovoru za srpski Blic etiketirao je Slavinićevu reprezentaciju kao potencijalno najugodnije iznenađenje španjolskog EP-a. Unatoč povijesnoj pobjede hrvatskih košarkaša nad dečkima iz susjedstva, nekadašnjim svjetskim prvacima u polufinalu turnira u Bormiju, Repeša tvrdi da će eventualni susret Hrvatske i Srbije u drugom krugu EP-a biti nešto sasvim drugačije...

"Bez obzira na to koliko svi izdvajaju Grčku i Španjolsku kao glavne kandidate za medalje, reprezentacija Srbije ima potencijal da postane jedno od najugodnijih iznenađenja EP-a. Odigrali smo lijepu utakmicu u Bormiju, moji igrači su bili izuzetno motivirani i možda su čak pružili i više od realnog nivoa pripremljenosti. Ono čime me je Srbija fascinirala je to što ta reprezentacija izgleda vrlo moderno, moćno. O igri i kompoziciji ekipe je još rano govoriti, ali atletski gledano, među najjačima su u Europi. Gotovo svaki igrač ima preko dva metra, a to kod rivala obično ulijeva strahopoštovanje." - analizira naš izbornik koji se u nastavku razgovora posebno osvrnuo na veliki broj otkaza reprezentativaca, kako u hrvatskoj, tako i u srpskoj momčadi.

"O trendu otkazivanja nastupa za reprezentaciju, koji se dogodio i u Hrvatskoj,  trebali bi govoriti psiholozi i ljudi koji su najodgovorniji za sport. Povodom otkaza četvorice standardnih reprezentativaca Hrvatske, moj jedini komentar je bio da ti razlozi nisu ispravni. Svjestan sam da se više ne igra 40 utakmica tijekom sezone, kao prije 20-30 godina, već dvostruko više napornih susreta, ali i uz to kao opravdanje prihvaćam samo ozljede ili obiteljske probleme."

Biranim je riječima Repeša govorio o srpskom izborniku;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod Moke primjećujem stravičnu motivaciju. Takvih trenera je danas malo. Njegova energija se prenosi i na igrače. Uspio je iskusnijim igračima - Jariću, Guroviću, a tu uvrštavam i Miličića, prilagoditi i one mlađe, uglavnom izdanke iz sjajne škole FMP-a. Oni jesu mladi, ali su vatreno krštenje već doživjeli na europskim mečevima."

Za kraj je trener Lottomatice ponudio svoje viđenje kvalitete koju ćemo gledati u Španjoskoj početkom rujna...

"Nije objektivno da očekujemo promjene u košarkaškim zbivanjima. Reprezentacije sve više idu u smjeru klupskog načina igranja. Nekada je nacionalnu momčad činilo 12 izvanrednih pojedinaca, danas je u velikoj prednosti onaj koji za kratko vrijeme napravi dobru momčad i atmosferu jedinstva. Čini mi se da dobro raspoloženje vlada u sastavima Hrvatske i Srbije. To je dobar početak."

D.R.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara